Namjerava li Amazon zaista kupiti EA?

Nakon informacija da će Amazon kupiti EA porasla je cijena dionica ove kompanije.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 26.08.2022. / 15:08

Electronic Arts (Foto: Afp)

Prije nekoliko mjeseci mrežom su kružile glasine o potencijalnom preuzimanju gamerskog diva EA. Tada je EA navodno bio na korak do potpisivanja ugovora s NBC Universalom, no kao potencijalni kupci spominjale su se i još tri velike tehnološke i medijske kompanije - Apple, Amazon i Disney. Sve ove kompanije imaju planove za tržište videoigara tako da njihov navodni i potencijalni interes za EA ne bi nikoga trebao iznenaditi.

Apex Legends (Foto: Electronic Arts) Jesu li Apple i Amazon zainteresirani za preuzimanje gamerskog diva?

Prema nekim izvorima iz industrije videoigara, a prenose na USA Today, činilo se kako je Amazon odlučio preuzeti inicijativu i krenuti u akciju akvizicije EA. S takvom akvizicijom, koja bi vjerojatno bila teška desetke milijardi dolara, Amazon bi u svoje vlasništvo dobio portfelj iznimno popularnih igara i franšiza - od FIFA-e (koja, barem u obliku na koji smo navikli proteklih dvadesetak godina, ide u povijest), Apex Legendsa, Battlefielda, Need for Speeda, Medal of Honora, The Simsa i brojnih drugih.

Na krilima ovih informacija skočila je vrijednost dionica EA te se Amazonova najava akvizicije očekivala tijekom današnjeg dana. No čini se kako u ovom slučaju neće biti ništa od poznate poslovice “gdje ima dima, ima i vatre”.

Dok Amazon i EA nisu odgovorili na novinarske upite oko akvizicije, dio medija objavio je da od akvizicije neće biti ništa.

Call of Duty Mobile Nakon velike Microsoftove akvizicije Sony je izgubio čak 20 milijardi dolara tržišne vrijednosti

Trenutačno je puno nepoznanica oko ovog slučaja pa tako nije poznato je li Amazon zaista dao ponudu za preuzimanje EA (što bi značilo da možda i dalje postoji mogućnost dogovora i akvizicije) ili je riječ o glasini baziranoj na lažnim temeljima. Možda ćemo saznati više nakon službenih komentara iz spomenutih tvrtki.

Izvor: Reuters


 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti