Napravite selfie i provjerite kakvo je vaše trenutno zdravstveno stanje

Iz Googlea ističu kako njihova mjerenja ne služe u medicinske svrhe, ali mogu poslužiti kao indikatori da se nešto događa u tijelu.

Martina Čizmić | 06.02.2021. / 08:41

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Većina korisnika nosivih uređaja kao što su fitness narukvice ili pametni satovi, prati svoje zadravstveno stanje pomoću tih uređaja. Pogotovo ako se bave nekim sportom. Jer takvi uređaji mogu mjeriti broj otkucaja srca, razinu stresa, zasićenost krvi kisikom, pa čak i temperaturu ili krvni tlak. No, što kad nemate takav uređaj, a ipak biste željeli pratiti svoje zdravlje?

Google je osmislio aplikaciju koja će to omogućiti svim korisnicima pametnih telefona. Kako su objavili, od sljedećeg mjeseca aplikacij Google Fit bit će dostupna za korisnike Pixel telefona, a onda i za druge korisnike Androida.

An image of a phone showing how you use Google Fit to monitor your respiratory rate.

Aplikacija tako može mjeriti frekvenciju disanja i broj otkucaja srca pomoću prednje odnosno selfie kamere. Tako je dovoljno nasloniti telefon na nešto kako bi u fokusu kamere bila glava i gornji dio prsa te disati normalno te će aplikacija izračunati frekvenciju disanja. Za mjerenje broja otkucaja srca, dovoljno je staviti prst na stražnju kameru.

Iz Googlea ističu kako njihova mjerenja ne služe u medicinske svrhe, ali mogu poslužiti kao indikatori da se nešto događa u tijelu.

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti