Neočekivan problem: Kada korisnici Ubera naruče Teslu, često ne znaju otvoriti vrata automobila

Iz Ubera su putem Twittera objavili video u kojem putnicima objašnjavaju kako otvoriti vrata na Teslinim automobilima, s obzirom na to da se kvake na njima razlikuju od klasičnih vozila.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 29.07.2022. / 10:44

Tesla (Foto: Afp)

Uber ima ambiciozne planove oko smanjenja emisije stakleničkih plinova te do 2030. godine žele postati ugljično neutralna kompanija u SAD-u, a do 2040. globalno. Strategija ostvarivanja tog cilja sastoji se u, među inim, elektrifikaciji te su najavili ulaganje više od 800 milijuna dolara u različite inicijative s kojima bi trebali pomoći vozačima njihovih taksija da svoje benzince i dizelaše zamijene s električnim vozilima.

Tesla Tesla bi mogla sniziti cijene svojih automobila, ali samo pod jednim uvjetom

Prema dogovoru s kompanijom Hertz, do sljedeće godine vozačima Ubera bi trebalo postati dostupno do 50 tisuća Teslinih vozila - do sada je oko 15 tisuća vozača unajmilo Tesle te su s njima obavili više od 5 milijuna vožnji.

Unutar svoje aplikacije Uber je nedavno predstavio opciju Comfort Electric za sve one koji žele naručiti vožnju isključivo putem električnog automobila poput Tesle, Polestara ili Ford Mustanga Mach-E. No, sa sve većim brojem Tesli u ponudi Ubera, pojavio se jedan neočekivan problem među putnicima. Naime, kada Teslino vozilo dođe po njih, oni ne znaju kako povući kvaku i otvoriti vrata.

Npr. kako je na Modelu 3 kvaka uvučena u vrata, neke osobe koje se ranije nisu vozile u Tesli mogu imati problema dok shvate tehniku otvaranja vrata. Kako nije riječ o rijetkom problemu, putnicima su odlučili pomoći i iz Ubera te su iz ove kompanije na Twitteru objavili upute o tome kako otvoriti vrata na Teslinim vozilima. Dakle, treba palcem stisnuti širi dio kvake i, kada izađe duži dio, njega treba povući i vrata će se otvoriti.

Teslini automobili Novo istraživanje tvrdi da do 2025. godine slijedi drastičan preokret na tronu proizvođača električnih vozila

S obzirom na to da su dugoročni Uberovi planovi vezani uz elektrifikaciju, možemo očekivati kako će se u budućnosti sve više vožnji obavljati putem električnih automobila tako da će i putnici s vremenom naviknuti na kvake koje su na Teslinim vozilima drukčije u odnosu na konkurentske kompanije.

Izvor: Axios
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti