Netflix najavio opciju kojom želi smanjiti dijeljenje lozinki među korisnicima

Novom opcijom, koja bi trebala biti dostupna svim korisnicima, Netflix želi olakšati otvaranje novih profila s dosadašnjim podacima pregledavanja i preporukama.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 18.10.2022. / 13:00

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Prema podacima Netflixa iz travnja ove godine, čak oko sto milijuna kućanstava diljem svijeta besplatno koristi njihov videoservis, tj. dijele profile s osobama koje plaćaju mjesečnu pretplatu. Izazovno gospodarsko stanje, pad broja korisnika, kao i sve veća konkurencija učinili su svoje, pa su se u Netflixu odlučili pritisnuti te korisnike koji besplatno gledaju serije i filmove s njihova servisa na plaćanje.

Slika nije dostupna Netflix najavio otvaranje studija za razvoj videoigara

Još su ranije najavili borbu protiv dijeljenja lozinki, a na nekim tržištima čak i testiraju opcije naplaćivanja dodavanja dodatnih članova postojećim pretplatama, pri čemu bi i ti dodatni korisnici trebali plaćati manju pretplatu. Ovaj tjedan predstavili su novu opciju "Profile transfer", koja označava jedan od koraka upravo prema toj zabrani dijeljenja lozinki.

Kao što i samo ime kaže, Netflix s tom opcijom omogućava korisnicima da prebace svoj profil (što uključuje osobe podatke, povijest gledanja te preporuke) na novu pretplatu i novo korisničko ime. Oni kao glavne razloge predstavljanja ove opcije ipak ne spominju borbu s dijeljenjem lozinki (za razliku od medija i dijela analitičara), već spominju selidbu i - prekide. Naime, ako neki par ili samo cimeri koji žive pod istim krovom plaćaju jednu pretplatu, prekidom veze ili selidbom jedna će osoba zadržati profil na Netflixu i nastaviti plaćati pretplatu, dok će druga osoba sada dobiti priliku da te podatke prebaci na odvojeni račun.

Squid Game Ranije od očekivanog: Reklame stižu na Netflix 1. studenog

Naravno, na tom odvojenom računu trebat će plaćati i novu pretplatu. Testiranje ove opcije Netflix je započeo još početkom godine u Čileu, Kostariki i Peruu te kažu da se pokazala odličnom za korisnike koji "otvaraju nove račune tijekom vremena promjene". Ova opcija sada je najavljena globalno, odnosno za sve korisnike.

Podsjetimo, Netflix je nedavno najavio još jednu veliku promjenu na svom servisu, a to je uvođenje jeftinije pretplatničke opcije koja se djelomično financira i oglašavanjem.

Izvor: PC Mag

 

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti