Nevjerojatne cifre: Elon Musk sada je bogatiji od Billa Gatesa i Warrena Buffeta - zajedno

Bogatstvo Elona Muska, zahvaljujući porastu vrijednosti Tesle i SpaceX-a nezaustavljivo raste te je ove godine povećano za više od 66 milijardi dolara.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 16.10.2021. / 07:50

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Pogled na Bloombergovu listu milijardera otkriva da danas na svijetu imamo čak jedanaest osoba koje su teške više od 100 milijardi dolara. Na toj listi dominiraju bogataši iz tehnološkog sektora, a trenutačno prvo mjesto kao najbogatija osoba na svijetu drži - Elon Musk. Od početka pandemije njegovo je bogatstvo brutalno naraslo te je, prema posljednjim brojkama s Bloomberga, sada težak nevjerojatnih 236 milijardi dolara.

Elon Musk Musk više nije izvršni direktor Tesle, odsad je njezin tehnokralj

O kako se velikim brojkama radi, najbolje pokazuje usporedba s još dva ultrabogataša čija je vrijednost veća od 100 milijardi dolara - Warrenom Buffetom i Billom Gatesom. Naime, bogatstvo Elona Muska veće je cifre koja se dobije kada se zbroji bogatstvo Buffeta i Gatesa. Buffet se nalazi na desetom mjestu liste bogataša i njegova vrijednost iznosi 103 milijarde dolara, dok je Gates na četvrtom mjestu i težak je 130 milijardi dolara.

Drugo mjesto pripada velikom Muskovom suparniku Jeffu Bezosu (197 milijardi dolara), dok je na trećem mjestu Bernard Arnault sa 164 milijarde dolara. On i Buffet jedine su osobe na listi top 10 milijardera koji bogatstvo nisu ostvarili na tehnološkom tržištu. Usprkos svim problemima s Facebookom i milijardama koje je (kratkotrajno) izgubio, Mark Zuckerberg nalazi se na sedmom mjestu sa 121 milijardom dolara, a ispred njega su osnivači Googlea.

Slika nije dostupna Želi li nam Musk nešto suptilno poručiti? Uz titulu tehnokralja dodao još jednu, nešto neobičniju

Nakon osnivača slijede Larry Ellison i Steve Balmer te, na desetom mjestu, spomenuti Buffet.

Razlog velikog rasta bogatstva ove godine Elona Muska, a riječ je o porastu većem od 66 milijardi, leži u odličnim performansama Tesle, ali i nedavnoj investiciji u SpaceX prema kojoj je vrijednost kompanija dosegla 100 milijardi dolara i samo zahvaljujući toj investiciji bogatstvo Muska skočilo je za dodatnih 11 milijardi dolara.

Izvor: Bloomberg

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti