Zašto ljudi koji igraju ratnu videoigru War Thunder neprestano puštaju povjerljive vojne dokumente? Naime, od srpnja 2021. godine, to se dogodilo čak tri puta.

U pokušaju da natjera programere da promijene neke statistike tenka u navedenoj računalnoj igri, kineski igrač je ranije ovog tjedna objavio sliku na forumima War Thundera koja prikazuje povjerljive vojne dokumente. To je bila fotografija nekih nacrta naoružanja, s jednim od stvarnih dijelova tenka koji se nalazi na vrhu dokumenta.

Dotična je objava uklonjena s foruma War Thundera, kao i više slučajeva njezinog ponovljenog objavljivanja na tom forumu. Ipak, ta fotografija kruži od Twittera do Reddita, do te mjere da su igrači koji govore kineski preveli nacrte povjerljivog dokumenta i dijele podatke uz sliku.

Gaijin Entertainment, proizvođač računalne igre War Thunder, u međuvremenu je uklonio spomenutog korisnika i zabranio mu pristup igri.

Naši community menadžeri odmah su zabranili pristup korisniku i izbrisali njegovu objavu, jer su objavljeni podaci još uvijek tajni u Kini. Objavljivanje povjerljivih informacija o bilo kojem vozilu, bilo koje nacije, na forumima War Thundera jasno je zabranjeno, a programeri igara to nikada ne koriste u svom radu.

Iako razumijemo da naši igrači žele da igra bude što realističnija, ljubazno ih molimo da ne rade ništa protuzakonito i ne ugrožavaju svoju sigurnost, kao i sigurnost članova našeg tima u zajednici. Programeri War Thundera daju sve od sebe da istraže informacije o vozilima koristeći legalno dostupne alate, a ovakvi skandali očito nisu korisni za naše napore, poručili su iz Gaijina za portal Kotaku.

Izvor: Kotaku

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju