Nije šala: Nova konzola pokretat će najzahtjevnije igre i u isto vrijeme zagrijavati piletinu

Poznati lanac brze prehrane KFC ulazi u gamerske vode te u suradnji s partnerima razvijaju igraću konzolu s posebnim odjeljkom za grijanje piletine.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 28.12.2020. / 13:12

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Kada su iz KFC-a tijekom lipnja na Twitteru objavili informacije o igraćoj konzoli koja će imati poseban odjeljak u kojem će se moći zagrijavati piletina, većina ljudi pomislila je kako je riječ o nekakvoj šali. No prošli tjedan saznali smo da se u KFC-u uopće ne šale, već zaista surađuju s partnerima na razvoju takve konzole.

Glasnogovornik KFC-a Mark Cheevers za BBC rekao je kako će njihova konzola moći pokretati najzahtjevnije igre, kao i ostale konzole i računala visokih performansi. No ono što niti najjača osobna računala, kao ni novi modeli Xboxa i PlayStationa nemaju, jest poseban odjeljak za zagrijavanje piletine kako bi meso ne bi ohladilo tijekom igranja. Cheevers je dodao da, ako Microsoft i Sony žele neke savjete o načina ubacivanja posebne ladice u kojoj bi se mogla zagrijavati piletina u nadolazećim modelima svojih konzola, slobodno mogu kontaktirati KFC.


U razvoju konzole KFC će surađivati s kompanijom Cooler Master na čijim je stranicama objavljen dizajn konzole koju možemo usporediti s - modernom fritezom. Stranica konzole ne otkriva sve detalje, no ono što možemo vidjeti, zaista obećava. KFConsole podržavat će naslove u 4K rezoluciji uz frekvenciju osvježavanja do 240 Hz, kao i ray tracing, a bit će i "VR Ready", znači njeni će vlasnici moći uživati u naslovima napravljenim za virtualnu stvarnost. Srce konzole bit će Intelov Nuc 9 Eksreme Computer Element koji garantra odlične performanse, pri čemu ne zauzima previiše prostora. Spominje se i Asusova grafička kartica te SSD kapaciteta 1 TB.

Nadamo se kako ćemo uskoro saznati sve detalje oko hardvera, ali oko cijene i datuma početka prodaje ove jedinstvene konzole.

 

Izvor: BBC
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti