Nintendo Switch: Nintendo napokon otkrio svoju novu konzolu

Kućni i prijenosni uređaj u jednom.

Monika Nožić Monika Nožinić | 20.10.2016. / 17:33

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Nintendo je napokon predstavio svoju novu konzolu koja se dugo krila iza kodnog imena NX. Službeno ime je Nintendo Switch i stiže u ožujku 2017. godine.

Kako se i nagađalo, riječ je konzoli koja predstavlja hibrid između prenosive platforme, nalik na DS liniju, i kućnog uređaja preko kojeg možete uživati u videoigrama ispred svog televizora.

Ono što čini bit ideje Switcha je poprilično hrabra i rizična odluka kompanije da se uređaj može rasklopiti i da pokuša objediniti dva tržišta.

Uređaj se sastoji iz tri osnovna dijela - prenosivog "mozga" s ekranom, koji najviše podsjeća na tablet, dva mala kontrolera koji se mogu odvojiti i kućnog postolja koje predstavlja i punjač, ali i koje upotpunjuje kućnu konzolu jer sadrži portove za povezivanje s TV-om i ozvučenjem.

Za sada nije poznato kakav hardver se krije u Switchu, no u najavi je prikazan Skyrim, što će značiti nešto jače karakteristike nego što su imale ranije N konzole.

U videozapisu su prikazani i dijelovi igre The Legend of Zelda, ali i novog Super Maria, a u idućim tjednima očekuje se predstavljanje drugih ekskluzivnih naslova.

Cijena uređaja još uvijek nije poznata.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti