Njemačka priprema zakon koji bi olakšao dovođenje esportaša iz inozemstva

Bude li novi zakon prihvaćen, to bi poslalo snažan signal i drugim zemljama u EU-u.

Martina Čizmić | 04.10.2019. / 11:45

eSport (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Baš kao što je to u profesionalnom svijetu, kad sportaši mijenjaju momčadi i države, tako će i esportaši moći lakše doći do vize za Njemačku.

Naime, njemačka je vlada predstavila prijedlog zakona kojim bi se olakšalo dobivanje vize za esportaše koji dolaze iz zemalja izvan EU-a, a žele igrati za njemačke esport timove.

Prijedlog zakona, koji treba proći zakonodavnu proceduru, a predviđa se da bi mogao stupiti na snagu 2020. godine, odnosio bi se na esportaše starije od 16 godina koje bi angažirali njemački esport timovi te koji bi se natjecali u domaćim i međunarodnim natjecanjima. Osim toga, oni esportaši koji se odluče na ostanak u Njemačkoj lakše bi dobili dozvolu za stalni boravak.

Trenutna pravila blokiraju razvoj profesionalnog esporta diljem Europe, ističe predsjednik njemačke esport federacije Hans Jagnow. Timovi i organizatori turnira često imaju problema prilikom dovođenja stranih državljana u svoje zemlje. Prijedlog zakona šalje snažan signal drugim zemljama i bio bi najbolji putokaz za ostale zemlje.

Dodao je i kako bi taj zakon mogao olakšati boravak britanskih igrača nakon Brexita.

Izvor: Esport Insider

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti