Nokia N8 i Nokia C7 od sada u HT-u

HT je svojim korisnicima ponudio vrhunske smartphone uređaje iz Nokie – Nokiu N8 te Nokiu C7. Uređaje pokreće poboljšani operativni sustav Symbian 3 koji donosi više od 50 noviteta.

Zimo Zimo Damjan Tomšić | 18.12.2010. / 11:19

Nokia N8 i Nokia C7 od sada u HT-u

HT je svojim korisnicima ponudio vrhunske smartphone uređaje iz Nokie – Nokiu N8 te Nokiu C7. Uređaje pokreće poboljšani operativni sustav Symbian 3 koji donosi više od 50 noviteta.

HT od idućeg tjedna svoju ponudu pametnih telefona upotpunjuje najnovoijim modelima Nokie. Radi se dva nova model Nokii N8 te Nokii C7, prvim uređajim sa najnovijim operativnim sistemom Symbian^3 koji ima novo korisničko sučelje te preko 50 noviteta.

Nokia je odličan izbor želite li multimediju, brz pristup internetu i društvenim mrežama.


Nokia N8


Nokia N8 najnoviji je model hvaljene Nokijine N serije. Ovo je prvi uređaj sa Symbian 3  operativnim sustavom koji korisnicima donosi i izvanredne tehničke karakteristike. Uređaj dolazi sa 12 MP kamerom s autofokusom (Carl Zeiss optika)  i Xenon bljeskalicom koja omogućuje snimanja i pregledavanja HD (eng. high definition) video materijala.

Sa prednje strane nalazi se i mala kamera za video pozive. Nokia N8 ima i HDMI vezu tako da ju možemo lako spojiti  sa novijim televizorima i projektorima koji imaju u sebi ugrađen HDMI  priključak i tako vrlo lako i na velikom ekranu pregledavati svoje slike, video uratke i glazbu. Sam uređaj ima izvanredni AMOLED (640 x 360 piksela)  zaslon osjetljiv na dodir koji podržava multitouch tehnologiju, a ujedno je i otporan na ogrebotine.

Nokia N8 dolazi sa čak 16 GB memorije koja se može proširiti na 32 GB. Također  u sebi ima ugrađen akcelerometar, senzor za blizinu, senzor za okolnu svjetlost, digitalni kompas, WI-Fi, Bluetooth 3.0, USB 2.0 i podržava Java script. Uređaj se  može pohvaliti i iznimno izdržljivom baterijom koja omogućuje 12.30 sati razgovora ili 50 sati neprekidnog slušanja glazbe.

Dimenzije Nokia N8 uređaja:

  • Veličina: 113,5 x 59 x 12,9 mm
  • Težina (s baterijom): 135 g
  • Volumen: 86 ccm


Nokia C7


Nokia C7  također posjeduje veliki AMOLED (640 x 360 piksela)  zaslon osjetljiv na dodir koji prikazuje preko 16 milijuna boja u čemu će korisnici posebno uživati prilikom pregledavanja fotografija i video isječaka.

Zaslon podržava i naprednu multitouch tehnologiju, a zahvaljujući posebnom premazu otporan je na ogrebotine. Rezolucija digitalne kamere iznosi 8 megapiksela te posjeduje dual LED bljeskalicu i mogućnost snimanja i pregledavanja HD videa dok 8 GB interne memorije može pohraniti stotine datoteka (memorija se dodatno može proširiti na 16 GB).

Nokia C7 posjeduje i akcelerometar, digitalni kompas, senzor za blizinu, senzor za okolnu svjetlost i podržava Java script. Baterija uređaja može izdržati do 9.30 sati razgovora ili čak 54 sata neprekidnog slušanja glazbe. HT svojim korisnicima u paketu s uređajem Nokia C7 daruje i stereo slušalice.

Dimenzije Nokia C7 uređaja:

  • Veličina:117,3 x 56,8 x 10,5 mm
  • Težina (s baterijom): 130 g
  • Volumen: 64 ccm


Symbian 3 pregled novog sustava


Inače, iscrpan i oštar pregled Symbian 3 operacijskog sustava koji pokreće Nokiu N8 donosi nam Mobile Review, a mi ćemo ovdje samo opisati kratke zaključke o njemu:

  • Symbian 3 je solidna nadogradnja za Symbian korisnike
  • Bolje korištenje RAM memorije poboljšava performanse raznih aplikacija
  • Korisničko sučelje i ikone su definitivno zastarjele
  • Web preglednik nije dobio nikakve značajnije nadogradnje
  • Symbian 3 još uvijek pokušava dostići svoju konkurenciju (iOS, Android, Bada)
  • Symbian 3 je evolucijski pomak od S60 verzije 5 operacijskog sustava
  • Ne donosi ništa novo na tržište i ne nudi nikakve komparativne prednosti


Zaključak


U svakom slučaju Symbian 3 je trenutno najbolji operacijski sustav za uvijek solidne i pouzdane Nokijine uređaje. Prema osobnim potrebama korisnika, Nokia N8 i Nokia C7 uvijek se mogu nadograditi s tisućama aplikacija iz Nokijine virtualne trgovine - Ovi store, a uz to omogućavaju i besplatno korištenje Nokijine GPS navigacije.

Obadva uređaja omogućuju potpunu integraciju sa društvenim mrežama.

Nokia N8 i C7 bit će dostupne od ponedjeljka u svim T-Centrima. Cijena uređaja Nokia N8, unutar iTarifa, je 2.498, dok se Nokia C7, također u iTarifama, može nabaviti po 1.898 kuna, javljaju nam iz Odjela za odnose s javnošću T-HT-a.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti