Nokia potvrdila: PureView 808 je posljednji Symbian uređaj

Symbian je i službeno mrtav. Nokia je potvrdila da 808 PureView, predstavljen prošle godine, bio je posljednji uređaj koji je tvrtka razvila na Symbian platformi.

Zimo Zimo Matija Zlatarek | 24.01.2013. / 14:18

Nokia potvrdila: PureView 808 je posljednji Symbian uređaj

Symbian je i službeno mrtav. Nokia je potvrdila da 808 PureView, predstavljen prošle godine, bio je posljednji uređaj koji je tvrtka razvila na Symbian platformi. 'Tijekom našeg prelaska na Windows Phone kroz 2012. godinu, nastavili smo isporučivati ​​uređaje temeljene na Symbian platformi', napisala je tvrtka u izvještaju za medije. 'Nokia 808 PureView, uređaj koji je pokazao naše mogućnosti i koji se pojavio na tržištu sredinom 2012., bio je posljednji Symbian uređaj iz Nokije.', prenosi TechCrunch.

Broj prodanih Symbian mobitela u zadnjem kvartalu bio je 2,2 milijuna jedinica, što je polovica od broja prodanih Lumia Windows Phone uređaja. Prije dolaska Androida i Applea, Symbian je bio najveća svjetska smartphone platforma. Za ogroman pad prodaje Symbiana kriv je pad prodaje Symbian uređaja u Kini. Nokia je zabilježila pad neto prodaja od čak 69% (za razliku od Appleovog 67% povećanja prodaje predstavljenog jučer).

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti