Svako malo na tržište izađe neki novi tablet sa nekim novim funkcijama, no ponekad se pitamo, trebamo li sve što donosi jedan današnji prosječan tablet?

Neki će reći da nam treba, dok drugi ionako još misle da je tablet još jedan nepotreban uređaj u našem životu, a neki još uvijek vole tradicionalno zapisivanje informacija, dakle papir i olovku.

No papir i olovka ima svoje limite, tko će nositi sve te silne bilježnice? Za tu svrhu na tržištu je osvanuo NoteSlate -- najjednostavniji tablet današnjice. Naime, ovaj uređaj ima crno-bijeli zasloni i radi na principu olovke i papira na uređaju nove tehnologije.

'Sa NoteSlatom pomoću ručnog pisanja pokušali smo promijeniti što znači elektronički papir. Ruka i ljudski dodir prisutni su u svim oblicima. ', istaknuto je na stranici kompanije.

Uređaj je u formi tableta sa 1-bitnim zaslonom te bez multitoucha. NoteSlate sadrži samo osnovnu tehnologiju, 'sirovi' ekran, površinu nalik papiru, sa vrlo malom potrošnjom energije, solarnim dodacima, te kapacitetom za 70.000 stranica (SD CARD 4GB).

Uređaj ima i USB port i WiFi za dijeljenje sadržaja, procesor ARM 233MHz, 128MB RAM-a, te interne memorije od 1024MB. NoteSlate još nije dostupan, no moguće je naručiti na službenim stranicama.

[gallery link='file' order='DESC' columns='4' orderby='title']