Jednak broj Amerikanaca tvrdi da je bio izravno izložen prijetnji vatrenim oružjem.

Sjedinjene Države plaćaju doista visoku cijenu zbog rasprostranjenosti vatrenog oružja na svom teritoriju kao i nevjerojatne lakoće kupnje oružja.

Prema anketi, ubojstva vatrenim oružjem nesrazmjerno su visoka u crnačkoj te hispanoj populaciji Amerikanca.

Studija je obuhvatila 1271 Amerikanca iznad 18 godina.

Polica s oružjem u trgovini oružja Pritisak aktivista u SAD-u uspio: Uvodi se trgovački kod za transakcije u trgovinama vatrenim oružjem

Robotski pas s oružjem Nakon videa robotskog psa s montiranim automatskim oružjem, Boston Dynamics i šest drugih tvrtki objavili pismo s jasnom porukom

Kako se u Sjedinjenim Državama nižu smrtonosne pucnjave i ubojstva vatrenim oružjem sve više Amerikanaca govori o posljedicama takvog oblika nasilja na njihov život.

Guverner Kentuckyja Andy Beshar je tako prošli tjedan rekao da je jedna od žrtava koje je ubio napadač u Louisvilleu bio jedan od "njemu najbliskijih prijatelja".

Američki predsjednik Joe Biden višekratno je obećao da će djelovati kako bi umanjio to zlo koje brojne vlade prije njega nisu uspjele spriječiti, no njegov manevarski prostor sužen je jer se zabrani nošenja i posjedovanja vatrenog oružja i lakom pristupu protivi Kongres. 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju