Nove informacije o najjačem iPhoneu do sada razočarat će ljubitelje Applea

Najjači model sljedeće generacije Appleova telefona dolazi s naprednim opcijama, no jedna stvar se nikome neće svidjeti.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 12.12.2022. / 11:30

iPhone (Foto: Afp)

Zbog lockdowna u Kini smanjena je proizvodnja Appleovih telefona za kojima je potražnja tradicionalno najveća tijekom posljednjeg, odnosno blagdanskog kvartala, što će loše utjecati i na prodaju iPhonea. No dok se bore sa smanjenom ponudom iPhonea 14, kompanija već aktivno radi i na njegovom nasljedniku, a prošli tjedan saznali smo neke nove informacije o novom modelu koji pripremaju i koje bi mogle razočarati one koji razmišljaju o kupovini tog telefona.

iPhone Nova generacija iPhonea imat će zanimljive opcije, evo što se zna o njima

Riječ je o iPhoneu 15 Ultra koji bi trebao zamijeniti model Pro Max i koji bi trebao biti najjači, ali i najskuplji model do sada. Naime, prema posljednjim informacijama koje su objavljene na mreži, cijena ovog modela trebala bi biti čak 200 dolara veća od modela iPhone 14 Pro Max kojeg će zamijeniti.

Prema tim informacijama, početna cijena ovog modela trebala bi iznositi čak 1300 dolara, dok bi najskuplja verzija Ultre trebala iznositi čak 1800 dolara. Taj osnovni model trebao bi se prodavati s 256 GB prostora za pohranu podataka, što je dvostruko više u odnosu na osnovni model iPhonea 14 Pro Max.

Kako naglašavaju na Forbesu, ako Apple zaista povisi cijenu osnovnog modela za 200 dolara, to će biti njihovo najveće povećanje cijena telefona do sada u odnosu na prethodnu generaciju. Što se ostalih opcija tiče, nove glasine spominju još tri noviteta u odnosu na prethodnu generaciju.

Savitljivi iPhone Kineski youtuberi napravili prvi savitljivi iPhone

Jedan je poznat već neko vrijeme, a riječ je o podršci za USB-C, koju će Apple dodati zbog zahtjeva EU za standardizacijom punjača. Dok će novi priključak dobiti svi novi modeli Appleovih telefona, ostala dva noviteta trebala bi biti rezervirana samo za najskuplji uređaj Ultra. Riječ je o dvije prednje kamere za još kvalitetnije selfije, a treći novitet odnosi se na kućište od titana.
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti