Novi "odstrel" u Googleu: Tehnološki div potvrdio novi val otpuštanja

Amrički tehnološki div potvrdio je novi val otkaza, točnije njih oko tisuću.

Branimir Vorša | 11.01.2024. / 08:22

Google
Google (Foto: Afp)

Google je potvrdio ukinuće "nekoliko stotina" pozicija u svakom od tih odjela, što prevedeno znači oko tisuću otkaza koji su se dogodili samo u srijedu.

Stvarni opseg smanjenja broja radnih mjesta mogao bi biti značajniji, jer Google nije otkrio potpuni broj otpuštanja. Unatoč upitima, Googleova glasnogovornica Courtenay Mencini dala je ograničene informacije, potvrđujući postojeća izvješća o otpuštanjima za portale 9to5Google i Semafor, a New York Times je također izvijestio o otpuštanjima Googleovog inženjerskog tima.

Googleov robot Google je uveo "robotski ustav" čiji cilj je osigurati da se strojevi ne okrenu protiv nas

Mencini, kada je u početku govorila o Googleovim otpuštanjima unutar tima za hardver, nije spomenula šira otpuštanja, ali je spomenula da su različiti timovi globalno provodili organizacijske promjene, uključujući eliminacije uloga. To sugerira mogućnost dodatnih otpuštanja koje bi Google mogao postupno otkrivati.

Bez obzira na najnovije otkaze, za Googleovu brojnu radnu snagu, koja je brojala 182.381 zaposlenika na dan 30. rujna 2023. godine, to znači da tisuću otkaza predstavlja tek samo djelić, oko pola posto, od ukupnog broja zaposlenih u toj tvrtki.

Izvor: The Verge

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti