Novosti iz Applea – novi iPad, Apple TV, ažurirani iOS, iTunes i aplikacije za iPad

Današnji Appleov događaj predstavio je treću generaciju iPad-a, najnoviju verziju Apple TV-a, najavio novu 5.1 verziju iOS-a, te predstavio rekordne rezultate prodaje svojih uređaja.

Zimo Zimo Matija Zlatarek | 07.03.2012. / 21:46

Novosti iz Applea – novi iPad, Apple TV, ažurirani iOS, iTunes i aplikacije za iPad

Današnji Appleov događaj predstavio je treću generaciju iPad-a, najnoviju verziju Apple TV-a, najavio novu 5.1 verziju iOS-a, te predstavio rekordne rezultate prodaje svojih uređaja.

iPad s Retina zaslonom

Nova generacija iPad-a sadrži Retina zaslon visoke rezolucije od 2048x1536 piksela s gustoćom od 264PPI, što čini ukupno 3,1 milijun piksela. Novi zaslon koristi 4-jezgreni A5X procesor s poboljšanim grafičkim sposobnostima. Procesor je zapravo 2-jezgreni, s grafičkom podjedinicom koja se sastoji od četiri jezgre. Baterija uređaja omogućuje rad od 10 sati, s 9 sati na 4G. Uređaj je debeo 9,44 milimetara i težak 1,82 kile.

Cijene iznose $499 za 16GB, $599 za 32GB i $699 za 64GB, te $629, $729 i $829 za 4G. iPad biti će dostupan od 16. ožujka u SAD-u, te od 23. ožujka u druge 32 zemlje.

Apple TV

Apple je najavio i novu verziju Apple TV-a, koja će podržavati 1080p preuzimanje i prikazivanje multimedije. Dolazi i novo sučelje, poprilično slično iOS-u za mobilne uređaje. Apple TV ima bolju podršku za filmove na temelju prethodnih prikazivanja, a dodan je i PhotoStream.

iOS 5.1

Apple je obznanio kako je konačna verzija iOS 5.1 dostupna za preuzimanje od danas, ažuriranjem iPhone, iPad i iPod Touch uređaja. Vlasnici uređaja mogu preuzeti novu verziju iOS-a putem iTunesa.

iPhoto, iWork, iMovie i Garageband na iPad-u

iPhoto konačno stiže na iPad. iPhoto omogućuje uređivanje i dodavanje efekata fotografijama, prebacivanje fotografija među uređajima, te nove foto magazine. Apple je uz to ažurirao i iWork, i Move i Garageband. Glavne promjene su vizualne, kao i produktivnost samih aplikacija, koje su prilagođene novom Retina zaslonu. Garageband donosi novi Note Editor, nove instrumente, „Pametne žice“ i iCloud integraciju. iMovie omogućuje izradu trailera. outlining i storyboard, te snimanje u 1080p kvaliteti.

iTunes

Nova verzija iTunes-a, 10.6, dostupna je za preuzimanje. Novo izdanje nesumnjivo je odgovor brojnim najavama iz Applea, uključujući i novi TV 1080p kvalitete i integracije plaćanja Netflix-a. Čini se kako Apple nadograđuje i postojeći video sadržaj na 1080p kvalitetu, što bi moglo dovesti do manjih problema u radu iTunesa u narednim danima ili satima.

(Photo via macrumors)

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti