Twitter i Bijela kuća sutra održavaju svoj novi prvi projekt Town Hall gdje će američki predsjednik odgovarati na pitanja twitteraša vezano uz američku ekonomiju.

Pitanja koje će se slati na Twitter odnosno stranicu askobama.twitter.com, izdvojiti će se i unaprijed i u realnom vremenu tokom ovog događaja, no s obzirom da se očekuje ogroman broj pitanja, Twitter će selekciju raditi na nekoliko sljedećih načina.

Dakle, Twitter surađuje sa tvrtkom Mass Relevance, vizualnim profesionalcima koji će identificirati temu i regije koje će se spominjati u razgovoru. Druga stvar je da će se algoritmi pretraživanja Twittera identificirati najutjecajnije tweetove putem retweeta, favorite-a i reply-a.

Sudionici koji žele postaviti pitanje Obami vezano uz ekonomiju, a na koje će predsjednik odgovarati, mogu to učiniti tako da šalju svoje upite sa hashtagom #AskObama.

Cijeli događaj možete pratiti uživo na askobama.twitter.com, tako da followate tweete @townhall ili pretražite hashtag #AskObama s početkom u 23.00h po našem vremenu.

Via Twitter

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju