Očekuje se velika prodaja: Apple priprema novi iPhone za početak sljedeće godine

Novi najjeftiniji iPhone bit će baziran na modelu iPhonea 8 koji ima samo jednu kameru te "velike" rubove oko ekrana, no trebao bi imati snažan hardver kao i posljednji modeli.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 04.10.2019. / 10:30

Predstavljanje modela iPhone SE (Foto: AFP)

Zakoračili smo u prve dane listopada i iza sebe ostavili rujan koji je već godinama, kada je mobilna industrija u pitanju, mjesec rezerviran za Apple i predstavljanje novih modela iPhonea. Nakon tri modela iPhonea 11, o kojima možemo pročitati samo pozitivne recenzije, pogotovo kad je riječ o kvaliteti fotografija i trajanju baterije, čini se da nećemo morati čekati još cijelu godinu i rujan 2020., već novi Appleov telefon možemo očekivati već početkom sljedeće godine.

iPhone 11 iPhone 11 nije donio velike novitete, a radikalne promjene očekujemo sljedeće godine

To, naravno, neće biti iPhone 12, već toliko spominjani nasljednik najjeftinijeg iPhonea, modela SE. Kako je objavio Ming-Chi Kuo, čija predviđanja imaju posebnu težinu za sve ljubitelje Applea jer je riječ o vjerojatno najcjenjenijem analitičaru koji prati kompaniju i ima odlične inside izvore, početak 2020. donosi iPhone SE 2, koji bi ponajviše mogao privući trenutačne korisnike modela iPhone 6 i 6 Plus te će donijeti kombinaciju zastarjelog dizajna iPhonea 8 s jednom kamerom te moderan hardver ugrađen u posljednju generaciju njihovih telefona.

Dakle, očekujemo mali ekran dijagonale 4,7 inča s "velikim" rubovima iznad i ispod ekrana – bez notcha, bez opcije prepoznavanja lica, samo s jednom kamerom i senzorom Touch ID smještenim ispod ekrana. No taj bi telefon, usprkos malom ekranu, trebao imati najjači mogući Appleov hardver – čip A13 i 3 GB RAM-a, što će zasigurno privući korisnike koji traže snažan uređaj manjih dimenzija, kao i ljubitelje Applea kojima su novi modeli preskupi.

Novi modeli iPhonea Razočarani korisnici Applea: Nemojte (još) nadograditi operativni sustav za iPhone

Kuo očekuje da će Apple tijekom sljedeće godine isporučiti između 30 i 40 milijuna modela SE 2 te bi ovaj telefon trebao pomoći u povećanju Appleova udjela na tržištu smartphonea. Mnogima će, naravno, najzanimljivija biti cijena po kojoj će se SE 2 prodavati, a nju ćemo saznati tek nakon službenog predstavljanja. Kada je model SE predstavljen, stajao je 399 dolara, dok je trenutačna cijena modela iPhone 8, koji je još u prodaji, 449 dolara.

Izvor: Mac Rumors

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti