Od 0 do 100% za četiri i pol minute? Realme predstavio suludo moćan punjač mobitela

Snaga punjača mobitela pomalo počinje dosezati razine kuhinjskih uređaja, čini se.

Branimir Vorša | 19.08.2024. / 12:11

Punjenje mobitela
Punjenje mobitela (Foto: Getty Images)

Korisnici pametnih telefona mogli bi se uskoro oprostiti od frustracije dugog čekanja da im se baterije napune, zahvaljujući revolucionarnom novom punjaču kineskog tehnološkog diva Realme. Realmeova posljednja inovacija, SuperSonic Charge Technology, može puniti telefon s do 320 W snage, što ga čini čak 16 puta snažnijim od primjerice standardnog iPhone punjača.

Na nedavnom događaju 828 Fanfest u Shenzhenu, Realme je pokazao kako ova tehnologija može u potpunosti napuniti bateriju od 4420 mAh za pomalo nevjerojatnih četiri minute i 30 sekundi. Unatoč impresivnoj demonstraciji, Realme još nije napravio pametni telefon kompatibilan s tom razinom snage punjenja, tako da će potrošači možda morati pričekati još neko vrijeme prije nego što uživaju u ovoj mogućnosti brzog punjenja.

Baterije Je li ovo zbogom baterijama? Istraživači razvijaju tehnologiju napajanja elektroničkih uređaja - "strujom iz zraka"

Demonstracija je također istaknula izvanrednu učinkovitost punjača: nakon samo jedne minute, pametni telefon je dostigao 26 posto napunjenosti i postigao 50 posto u manje od dvije minute. Taj napredak je rezultat značajnih poboljšanja u dizajnu punjača i baterija. Prethodni Realmeov rekorder, GT Neo 5, punio se za devet i pol minuta s punjačem od 240 W. Novi "Pocket Cannon" adapter sada podržava do 320 W snage kroz dva USB-C priključka, koji također mogu isporučiti 150 W pametnim telefonima pojedinačno i 65 W prijenosnim računalima.

Za kontekst, iPhone 15 i 15 Plus mogu se puniti samo s maksimalno 20 W, postižući 50 posto napunjenosti za oko 30 minuta. Realme osigurava sigurnost i učinkovitost sa svojim 'AirGap' naponskim transformatorom, koji regulira struju na 20 volti, koristeći 'beskontaktnu elektromagnetsku pretvorbu' za 93 posto energetske učinkovitosti.

Inovativni dizajn baterije ima četiri odvojene ćelije koje se pune istovremeno, pružajući veći kapacitet od baterije iPhonea 15 od 3349 mAh. Taj dizajn, inspiriran satelitskim solarnim panelima, omogućuje potencijalnu upotrebu u budućim sklopivim pametnim telefonima.

Bežično punjenje Napuniti pametni telefon za samo minutu ili električni automobil za 10? Zvuči nevjerojatno, a moglo bi postati istinito

Unatoč napretku Realmea, i Xiaomijeva podružnica, Redmi, ubrzo je oborila rekord punjenja s punjačem od 300 W koji napaja bateriju od 4100 mAh za oko pet minuta. Međutim, ni Realme ni Xiaomi još nisu izdali telefone opremljene tim vrhunskim tehnologijama, a nema riječi o tome kada bi mogli biti komercijalno dostupni.

Izvor: Daily Mail

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti