Od sada možete objavljivati 280 znakova u tvitu

Nakon testnog perioda koji je bio ograničen samo na dio korisnika, Twitter je od jučer većini korisnika omogućio objavljivanje 280 znakova u tvitu.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 08.11.2017. / 10:31

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Twitter je krajem rujna počeo s testiranjem povećanja broja znakova u tvitovima te je mala grupa korisnika mogla objavljivati 280 znakova u jednom tvitu. Nakon provedenog testiranja iz kompanije su objavili kako je većina korisnika ipak ostala vjerna broju znakova na koje su navikli svih ovih godina te je u samo pet posto tvitova korisnika koji su imali mogućnost objave 280 znakova objavljivano više od 140 znakova, dok je u samo dva posto tvitova objavljeno više od 190 znakova. Iako su na početku korisnici koji su bili dio testne grupe objavljivali tvitove s velikim brojem znakova jer im je to bilo novo i zanimljivo, na kraju su se vratili na staro i sami su limitirali broj znakova na 140.

Iz Twittera su jučer objavili kako je završilo testno razdoblje te sada skoro svi korisnici ove društvene mreže imaju mogućnost objave 280 znakova – kažemo skoro svi jer ova opcija neće biti dostupna na japanskom, kineskom i korejskom jeziku.

Ova društvena mreža osnovana je 2006. i od tada se broj znakova koji se mogu objaviti u tvitu nije mijenjao, iako su uvedene neke manje promjene pa se tako u odgovoru korisnicima ime korisnika više nije ubrajalo u ograničenje od 140 znakova. Do sada su korisnici koji su htjeli objaviti više znakova ili pisali više uzastopnih tvitova koje su označavali s npr. 1/5, 2/5 i slično ili su tvit s velikim brojem znakova objavljivali kao fotografiju.

Bit će zanimljivo vidjeti na koji će način reagirati korisnici na ovu promjenu i hoće li iskoristiti nove mogućnosti ove društvene mreže ili će ipak zadržati stare i navike i svoje misli izraziti što manjim brojem znakova.

Izvor: CNN

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti