Od sljedeće godine: Na WhatsApp stiže opcija koja vam se sigurno neće svidjeti

Unutar opcije statusa na WhatsAppu od sljedeće godine počet će se prikazivati oglasi koji će izgledati slično kao oglasi na Instagram Stories.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 23.05.2019. / 09:22

WhatsApp (Foto: AFP) (Foto: Afp)

S obzirom na to koliko je novaca Facebook uložio u WhatsApp te na broj korisnika koji je veći od milijardu i pol, jasno je kako Mark Zuckerberg razmišlja o načinima na koji može početi zarađivati od korištenja ove aplikacije. Kao i u slučaju Facebooka i Instagrama, naplaćivanje same aplikacije ne dolazi u obzir, već će se odlučiti na provjerenu strategiju – oglašavanje.

Još sredinom prošle godine iz ove su kompanije najavili da će se i korisnicima WhatsAppa uskoro početi prikazivati oglasi, a sada napokon imamo i neke detaljnije informacije oko vrste oglasa koje ćemo viđati u aplikaciji. Reklame se ipak neće početi prikazivati ove godine, kako je ranije najavljeno, već tijekom 2020., a za početak prikazivat će se oglasi unutar opcije statusa. Dakle, možemo očekivati format oglasa sličan onima postavljenim u Instagram Stories – oglasi će zauzimati cijeli ekran, kao i statusi na WhatsAppu te će se pri vrhu, umjesto imena korisnika, prikazivati ime brenda koji se reklamira. Povlačenjem prsta po ekranu prema gore prikazat će se više informacija o proizvodu i usluzi koja se reklamira te vjerojatno i neke druge akcije, ovisno o oglašivaču.

Informacije o oglasima objavljene su na Facebook Marketing Summitu koji se ovaj tjedan održao u Nizozemskoj, a kako će izgledati oglasi unutar WhatsAppa, stručnjak za društvene mreže Matt Navarra objavio je na Twitteru.

Nije teško pretpostaviti kako se korisnicima neće svidjeti prikazivanje oglasa u ovoj aplikaciji za komunikaciju, no mnogi se čude kako je WhatsApp izdržao toliko godina bez oglasa unutar svoje platforme i jasno je da takva situacija ne može biti vječna te da moraju početi zarađivati novac.

Izvor: Yahoo

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti