Odbačena kolektivna tužba investitora protiv Muska, šef Tesle odahnuo: "Hvala nebesima, mudrost naroda je prevladala!"

Šef Tesle Elon Musk oslobođen je krivnje u kolektivnoj tužbi investitora protiv njega, odlukom porote suda u San Franciscu.

Hina | 05.02.2023. / 09:00

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Elon Musk, izvršni direktor Tesle, tvrtke za proizvodnju električnih automobila, pohvalio je u subotu odluku porote u San Franciscu da odbaci kolektivnu tužbu, koju su protiv njega podnijeli investitori u tvrtki.

Hvala nebesima, mudrost naroda je prevladala!, napisao je Musk na Twitteru nakon što je devet članova porote u petak odlučilo da nije odgovoran za financijske gubitke tužitelja na burzi.

Duboko cijenim jednoglasni stav porote o nevinosti u slučaju privatizacije Tesle, dodao je Musk na društvenoj mreži koju je za 44 milijarde dolara kupio u listopadu.

Suđenje se usredotočilo na dvije njegove objave na Twitteru iz 2018., u kojima je Musk najavio da želi Teslu povući s burze. Odnosno, usredotočilo se na njegove tvrdnje da je osigurano financiranje tog plana i da uživa široku podršku investitora.

Kasnije se ispostavilo da se podupiratelji nisu napismeno obvezali podržati ga i da su mnogi ključni investitori htjeli da Tesla ostane na tržištu dionica. Musk je nedugo zatim odustao od svoje namjere.

Tužitelji su ustrajali na tome da su Muskove tvrdnje bile prevara koja je izazvala fluktuacije u cijeni dionica Tesle, zbog čega su pretrpjeli financijske gubitke.

Muskov odvjetnik je tijekom pravnog postupka rekao da je šef Tesle možda bio neprecizan u svom odabiru riječi, no da mu je usmeno obećano dovoljno novca za plan.

Odvjetnik tužitelja je prije nego što je porota objavila svoju odluku slučajno oslovio Muska kao "gospodina Tweeta" tijekom ispitivanja. Milijarder je potom privremeno promijenio naziv svog korisničkog računa na Twitteru u "Mr. Tweet".
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti