Odličan hardver, pristupačna cijena: S ovim telefonima Xiaomi napada mobilno tržište

Xiaomi bi uskoro trebao predstaviti dva Mi 6 modela koji će hardverski konkurirati najjačim uređajima na tržištu, a trebali bi biti cjenovno pristupačniji

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 27.03.2017. / 09:22

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Najveće mobilne kompanije posljednjih godina predstavljaju po dva modela iz svojih najjačih serija pametnih telefona, a sličnu strategiju ovu godine primijenit će i jedna od najpopularnijih kineskih mobilnih kompanija Xiaomi. Već za malo više od dva tjedna Xiaomi bi trebao predstaviti model Mi 6, a isti dan ili koji tjedan/mjesec nakon toga, možemo očekivati i verziju ovog uređaja s još većim ekranom.

Prema dosadašnjim glasinama, ovo će biti moćni telefoni sa snažnim hardverom te bi oba modela trebao pokretati Qualcommov Snapdragon 835 procesor, a klasična 'šestica' bit će dostupna u verzijama s 4 i 6GB RAM-a, dok će Plus model imati samo 6GB RAM-a. Korisnicima manjeg modela bit će dostupna 32, 64 i 128GB RAM-a, dok će se Mi 6 Plus isporučivati u verzijama sa 64 i 128GB RAM-a te bi oba modela trebala imati po dva utora za SIM kartice.

Što se veličine ekrana tiče, dijagonala modela Mi 6 iznosit će 5,15 inča, dok će Plus model imati 5,7 inčni ekran (zanimljivo je kako će oba ekrana imati istu rezoluciju – Full HD), a osim po veličini ekrana ovi će se modeli razlikovati i po kamerama – sa stražnje strane modela Mi 6 bit će 19MP kamera, dok će Mi 6 Plus imati dvije 12MP kamere (s prednje strane oba modela imat će 8MP kamere).

Telefoni će se razlikovati po snazi baterije – Plus model imat će jaču bateriju kapaciteta 4.500mAh, dok će manji uređaj imati 3.200mAh bateriju i po operativnom sustavu. Naime, oba modela imat će Xiaomijevo MIUI sučelje, pri čemu će na modelu Mi 6 sučelje biti bazirano na starijoj verziji Androida Marshmallow, dok će na Mi 6 Plusu ono biti bazirano na posljednjoj verziji Nougat.

Predstavljanje Xiaomija Mi 6 možemo očekivati 11. ili 16. travnja, kada ćemo saznati i cijenu ovog telefona, odnosno, ako ova kompanija isti dan predstavi i Mi 6 Plus saznat ćemo cijene oba telefona koje bi, prema dosadašnjem iskustvu, trebale biti povoljnije u odnosu na top modele ostalih mobilnih kompanija.

Izvor: GSM Arena

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti