Već smo prije spominjali automobile budućnosti koji se kreću putem električne energije a snagu im daju superkondenzatori.

Naime superkondenzatori od grafena mogli bi se puniti i prazniti tisuću puta brže od normalnih konvencionalnih baterija.

Ovaj izum osmislili su Richard Kaner, profesor biokemije i kemije, te član NanoSystems instituta i njegov bivši student Sveučilišta UCLA Maher El-Kady. Ovaj tip baterija mogao bi napuniti mobitele, ali i električne automobile za samo nekoliko sekundi.

Uređaji koje nazivaju mikro superkondenzatori bazirani na grafenu (micro-scale graphene-based supercapacitors), sastoje se od slojeva ugljika tankih poput jednog atoma, te se mogu vrlo jednostavno proizvoditi korištenjem DVD pržilice.

Znanstvenici kažu kako će ova tehnologija dovesti ne samo do bržeg punjenja uređaja, već će njihova integracija omogućiti i drastično smanjivanje raznih gadgeta. Ljudi bi ovu tehnologiju mogli primjenjivati u svojim domovima a sve što treba imati za upotrebu je DVD pržilica i grafitni oksid koji je dostupan komercijalno i nije preskup.