Održana finalna natjecanja Hrvatske informatičke olimpijade i juniorske olimpijade

Najbolje plasirani učenici nastavit će svoje nastupe u sklopu hrvatskih informatičkih reprezentacija na ovogodišnjim međunarodnim natjecanjima.

Martina Čizmić | 17.04.2019. / 16:23

Hrvatska informatička olimpijada (Foto: Algebra)

Tijekom vikenda održana su finalna natjecanja u sklopu ovogodišnje Hrvatske informatičke olimpijade te Juniorske hrvatske informatičke olimpijade u organizaciji Hrvatskog saveza informatičara i uz organizacijsku te pokroviteljsku podršku Algebre. Učenici osnovnih i srednjih škola natjecali su se, nakon brojnih izlučnih natjecanja, u konkurenciji najboljih iz cijele države.

Hrvatska informatička olimpijada najjače je i najznačajnije godišnje natjecanje u programiranju za učenike srednjih škola Republike Hrvatske na kojem je sudjelovao 31 najbolji mladi informatičar. Na natjecanju srednjoškolaca (Hrvatska informatička olimpijada) prva tri mjesta su zauzeli Patrik Pavić (1. razred, XV. Gimnazija, Zagreb), zatim Krešimir Nežmah (2. razred, XV. Gimnazija, Zagreb) i Dorijan Lendvaj (1. razred, XV. Gimnazija, Zagreb).

Patrik Pavić, Krešimir Nežmah i Dorijan Lendvaj (Foto: Algebra)

Juniorska hrvatska informatička olimpijada najjače je i najznačajnije godišnje natjecanje u programiranju za učenike osnovnih škola te je na njoj sudjelovalo 22 najboljih mladih informatičara.

Na natjecanju učenika osnovnih škola (Juniorska hrvatska informatička olimpijada) najbolji su rezultat postigli Marko Dorčić (8. razred, OŠ A. Stepinca, Zagreb), Fran Babić (8. razred, OŠ E. Kumičića, Velika Gorica) i Vlatko Borevković (8. razred, OŠ Cvjetno naselje, Zagreb).

Marko Dorčić, Fran Babić i Vlatko Borevković (Foto: Algebra)

Ponosni smo na mlade informatičare koji su pokazali sjajna znanja te im želimo da postignu odlične rezultate i na međunarodnim natjecanjima koja predstoje. Ponosni smo što smo i ove godine organizacijski partner ovih natjecanja i pokrovitelj nagrada za najbolje mlade informatičare, čiju izvrsnost podržavamo i kroz niz vlastitih projekata, poput edukativnih radionica i digitalnih obrazovnih sadržaja, naglasio je Hrvoje Balen, član uprave Algebre.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti