Oprez, lomljivo! Novi iPad Pro "savija se poput komada papira"

Nakon što su se korisnici počeli žaliti na savijanje novog iPada Pro, jedan je korisnika na YouTubeu odlučio ispitati koliko je ovaj uređaj izdržljiv – rezultati nisu baš najbolji.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 19.11.2018. / 08:02

Savijanje iPada (Foto: YouTube) (Foto: Youtube)

Appleov iPad Pro najmoćniji je tablet na tržištu čiji je hardver snažniji od brojnih prijenosnih računala i, kažu iz ove kompanije, snažan poput Xboxa One S. Većina recenzija hvali snagu novog modela Pro, kao i odličan dizajn, no tehnološki novinari koji su proveli neko vrijeme s ovim uređajem ipak zaključuju kako je ovo ipak tablet, a ne zamjena za prijenosna računala.

Nakon početka prodaje novog modela iPada Pro, na Appleovim forumima dio korisnika počeo se žaliti na savijanje tableta – npr. jedan je korisnik objavio fotografije uređaja kojeg je nosio tijekom vikenda u ruksaku u kojem se novi iPad blago savio, dok su neki korisnici već u pakiranju dobili savijeni iPad. Apple je zamijenio problematične uređaje, a nakon ovih informacija poznati youtuber JerryRigEverything odlučio je isprobati koliko su novi modeli iPada zaista izdržljivi.

U videozapisu objavljenom na YouTubeu on je testirao otpornost na ogrebotine, ali i na savijanje te ljubitelji Applea nisu impresionirani s onim što su vidjeli – youtuber uspio ga je bez uporabe prevelike sile značajno saviti, nakon čega se i ekran odvojio od kućišta.

Savija se poput komada papira, komentirao je Jerry i objasnio kako su najslabije točke uređaja na sredini, gdje se nalazi otvor za mikrofon te na docku za bežično punjenje olovke. Upozorio je da se, ako novi iPad Pro nosite u ruksaku, ne naslanjate na stolicu ili uz zid jer bi moglo doći do savijanja kućišta.

Ako vam se čini da ste već čuli o problemima sa savijanjem Appleovih uređaja, u pravu ste jer je prije četiri godine ova kompanija imala problema s tzv. bendgateom, odnosno savijanjem kućišta modela iPhone 6 Plus – problem je bio u savijanju u džepovima, no naravno, iPad Pro s 11 ili 12,9 inčnim ekranom nitko neće nositi u džepu pa se barem oko toga ne treba brinuti. Ali pripazite ako ga nosite u ruksaku.

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti