Otkrili što je "strana tvar" koja je kontaminirala cjepivo: To je uobičajeno i često se događa s drugim cjepivima

Cijepljenje su otežala kašnjenja uvezenog cjepiva i otkrivanje kontaminacije u nekim dozama Moderne što je dovelo do obustave upotrebe tri serije Modernina cjepiva prošli tjedan.

Hina | 31.08.2021. / 09:41

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

  Japanski ministar zdravstva izjavio je u utorak kako je vrlo vjerojatno da je strana tvar otkrivena u cjepivima Moderne protiv COVID-19 u južnoj prefekturi Okinawi nastala prilikom umetanja igala u bočice.

Prefektura Okinawa objavila je u nedjelju da djelomično odgađa program cijepljenja Moderninim cjepivom nakon što su otkrivene strane tvari u bočicama i špricama. Ministarstvo zdravstva kasnije je priopćilo da su igle možda bile nepravilno umetene u bočice zbog čega su odlomljeni dijelovi gumenog čepa.

Slika nije dostupna Novi problemi: Nakon još jedne kontaminacije, obustavili cijepljenje Moderninim cjepivom

Koji god da je razlog (za stranu tvar), saznali smo da nema sigurnosnih ili drugih problema, rekao je novinarima ministar zdravstva Norihisa Tamura dodavši da nije neuobičajeno da strani materijal uđe u bočicu s drugim cjepivima.

Nastavit ćemo prikupljati informacije i izvještavati, dodao je.

Japan je suočen s dosad najvećim valom infekcija tijekom pandemije zbog jako zarazne delta varijante koronavirusa.

Slika nije dostupna Otkriveno što bi mogla biti "strana tijela" u povučenom cjepivu protiv COVID-19

Cijepljenje su otežala kašnjenja uvezenog cjepiva i otkrivanje kontaminacije u nekim dozama Moderne što je dovelo do obustave upotrebe tri serije Modernina cjepiva prošli tjedan.

Taro Kono, ministar zadužen za kampanju cijepljenja, izjavio je u utorak da želi ubrzati isporuku cjepiva općinama koje su bile prisiljene zaustaviti cijepljenje zbog nedostatka doza.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti