Otvoren stipendijski natječaj za Algebrin e-Leadership MBA studij

Većina kandidata na dosadašnjim stipendijskim natječajima bili su mladi profesionalci, menadžeri, koji su svoja postojeća poslovna znanja željeli nadopuniti dubinskim znanjima o primjeni tehnologije u modernom poslovanju.

Martina Čizmić | 19.07.2018. / 12:50

Algebra e-Leader (Foto: Algebra) (Foto: Algebra)

Visoko učilište Algebra otvorilo je prijave za ovogodišnji stipendijski natječaj za e-Leadership MBA studij. Ovaj MBA studij izvodi se na engleskom jeziku i u suradnji s predavačima University of Indiana, Kelley School of Business, jedne od vodećih američkih poslovnih škola prema uglednom magazinu Bloomberg. Dopunom programa, ove je godine s programom završila prva generacija e-Leadera, koja se pridružila utjecajnoj alumni zajednici IgBS studenata, proizašloj iz sada već 15-godišnje suradnje Sveučilišta u Indiani i Ekonomskog instituta Zagreb, čiju tradiciju ovaj program uspješno nastavlja.

MBA mi je prije svega donio nove prijatelje, nove poglede na poslovanje, a s tim je došlo i samopouzdanje, kao i poticaj za promjenu. Odškrinula su mi se vrata prema područjima o kojima sam prije znala premalo ili mi jednostavno ti koncepti nisu prije pali na pamet. S druge strane, izazov izbivanja trideset i četiri vikenda od obitelji i djece, uz učenje preko tjedna, pokazao mi je koliko snažnu podršku ljudi oko sebe imam, koliko shvaćaju potrebu da idem dalje, i na tome sam beskrajno zahvalna. Nadam se da sam dobar primjer klincima da za učenje nikad nije kasno! naglasila je Ana Zrno, program manager u tvrtki Infobip i ambasadorica Algebrina MBA programa.

e-Leadership MBA program namijenjen je primarno kandidatima koji svoje poslovno usavršavanje žele nastaviti na programu koji nudi kombinaciju poslovnih i tehnoloških znanja te koji samim time žele u svojim tvrtkama i organizacijama postati prepoznati lideri u procesu transformacije poslovanja.

Ovaj MBA studij namijenjen je budućim liderima iz svih segmenata poslovanja. Već u sklopu stipendijskog natječaja kandidati će imati prilike upoznati neke od profesora i mentora koji provode program te će raditi i na zajedničkom projektu, koji će se prezentirati i bodovati za osvajanje stipendija.

Prošlogodišnja su iskustva pokazala da su kandidati već i u sklopu ovih druženja ostvarili korisna međusobna poznanstva te su cijeli stipendijski natječaj zbog mogućnosti networkinga ocijenili iznimno korisnim, neovisno o tome hoće li dobiti stipendiju. Stipendisti koji su nedavno završili svoj posljednji MBA modul tijekom programa značajno su napredovali u karijeri. Neki su se odvažili preuzeti liderske pozicije u najbrže rastućim kompanijama, a neki pokrenuti vlastiti startup.

Nije loš osjećaj kad te proglase ambasadorom prestižnog poslovnog MBA programa te se odjednom nađeš u pozitivnom i ugodnom društvu e-Leadera, kaže Igor Cerinski, smart city ambasador i ambasador MBA programa. Još je bolje kad se zaista povežeš s kolegama te kreneš zajednički raditi na business caseu na način na koji to pravi, konkretan posao traži, uz primjenu svih znanja i iskustava koje jake timove razlikuju od prosjeka. A najbolje je kad ti stvar uspije, ispiti prođu u trenu, a ostanu ti iskustvo i prijateljstvo vezani uz taj tvoj studentski projekt. Naš projekt WePark pokrenuli smo na prvoj MBA generaciji i uživamo sve slatke muke koje uz startup idu, naglašava Cerinski.

Većina kandidata na dosadašnjim stipendijskim natječajima bili su mladi profesionalci, menadžeri, koji su svoja postojeća poslovna znanja željeli nadopuniti dubinskim znanjima o primjeni tehnologije u modernom poslovanju, ili su pak završili neki od tehničkih fakulteta, ali su u međuvremenu napredovali prema menadžerskim pozicijama, gdje im nedostaju poslovna i znanja vođenja ljudi. MBA studij e-Leadershipa na Visokom učilištu Algebra tako je podjednako namijenjen jednima i drugima, s ciljem da obrazuje lidere koji će predvoditi poslovanje svojih organizacija u digitalnom dobu.

Prijave za ovogodišnji stipendijski natječaj MBA programa otvorene su od danas do 5. listopada 2018. na stranici http://www.algebra.hr/mba/.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti