Otvorene su prijave za novi Startup Factory

Grad Zagreb za razvoj inovativnih tehnoloških proizvoda osigurao je 800.000 kuna.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 24.09.2021. / 10:00

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Statup Factory do sada je bio odskočna daska za 76 timova i njihova ulazak u svijet inovativnog poduzetništva. Od ovog tjedna otvorene su prijave za novi Startup Factory na koji se svi zainteresirani timovi mogu prijaviti do 14. listopada ove godine.

Slika nije dostupna Ruđerovci imaju najbolji startup na Zagreb Connectu 2020.

Prijaviti se mogu timovi ili novi startupovi koji razvijaju visokotehnološka rješenja i okupljaju od dvoje do sedmero članova komplementarnih znanja. Prihvatljiva su sva inovativna i disruptivna tehnološka rješenja, a glavna preporučena područja su zdravlje i kvaliteta života, energija i održivi okoliš, promet i mobilnost, sigurnost i kibernetička sigurnost, hrana i bio-ekonomija, edukacija, robotika, fintech, turizam i umjetna inteligencija.

Nakon zatvaranja prijava slijedi selekcijski proces koji uključuje evaluaciju prijavnog obrasca od strane stručnog povjerenstva i intervju. U program će ove godine biti izabrano 12 timova nakon čega slijedi intenzivan rad. Startup Factory završava velikim finalom 23. studenoga na startup konferenciji Zagreb Connect.

Radionica Zicer - 3 Njih pandemija samo inspirira: 19 timova u Startup Factoryju bori se za svoje mjesto na tržištu

Prije šest godina pokrenuli smo prvi predakceleracijski program u Hrvatskoj. Startup Factory do sada je uspješno prošlo 76 timova. Najboljih 28 startupova ostvarilo je i bespovratnu financijsku podršku za razvoj tehnoloških proizvoda u iznosu većem od 3,5 milijuna kuna. Intenzivna podrška koju kroz ovaj program pružamo budućim startupovima osigurava napredak u kratkom vremenu. Program je takav da zahtijeva brze i konkretne rezultate. Više od 90% startupova koji su prošli program uspješno posluju. Za njih je Hrvatska malo tržište. Oni osvajaju svijet, komentirao je otvaranje prijava za novi Startup Factory Frane Šesnić, direktor ZICER-a i inicijator Startup Factoryja.

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti