Hoćemo li za 15 godina imati električne automobile koji sami voze, sami parkiraju, pune se, omogućuju nam da maksimalno iskoristimo vrijeme u automobilu?

Ako je vjerovati viziji Mercedesa, onda hoćemo, i ne samo to, već će automobil imati i projektor na prednjoj strani vozila koji će projicirati zebru kako bi pješacima pokazali da je prolaz slobodan i siguran.

Nadalje, automobil F 015 je “luksuz u pokretu” a pokazuje kako bi trebali izgledati automobili i pametni gradovi u skoroj budućnosti.

Iako je već dobro poznato da je tehnološku budućnost iznimno teško predvidjeti, Mercedes možda ima ne samo viziju već i dio rješenja. Neki od proizvođača automobila čak tvrde da u budućnosti nećemo posjedovati vlastiti automobil, nego ćemo ga koristiti samo po potrebi, poput taksija, a koji će biti u potpunosti autonomni.

S razvojem umjetne inteligencije, činjenica je da će i automobilska budućnost biti pod velikim utjecajem ove tehnologije, što će uvelike promijeniti način na koji koristimo prijevozna sredstva u gradovima.

Kako je sve to zamislio Mercedes možete pogledati u nastavku.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju