Ovo je 10 najpopularnijih domaćih destinacija na Instagramu

Od inicijalnih 190 lokacija, nakon pretraživanja spominjanja na Instagramu na hrvatskom i engleskom jeziku, suzili su popis na 50 najpopularnijih, a mi vam donosimo top 10.

Martina Čizmić | 24.06.2024. / 11:48

Fotografiranje slapova Krke (Foto: Getty Images)

Milijuni turista koji dolaze u Hrvatsku svake godine objavljuju još barem toliko fotografija na društvenim mrežama. Među tisućama fotografija plaža, mora, zalazaka sunca, hrane i sličnog, nalaze se i brojne fotografije prirodnih ljepota Hrvatske.

No znate li koja je destinacija najpopularnija za objavljivanje na Instagramu?

Platforme GetByBus i GetByFerry provele su istraživanje o popularnosti hrvatskih turističkih destinacija na Instagramu petu godinu zaredom i svake su godine na listi neke nove destinacije. Rangirane su po broju spominjanja (mentiona), bez obzira na to spominju li ih domaći ili strani instagramovci.

Fotografiranje Savjeti stručnjaka: Evo kako snimati odlične fotografije u uvjetima slabijeg osvjetljenja

Od inicijalnih 190 lokacija, nakon pretraživanja spominjanja na Instagramu na hrvatskom i engleskom jeziku, suzili su popis na 50 najpopularnijih, a mi vam donosimo top 10.

Tako se na desetom mjestu našao popularni rt Kamenjak, koji svojom prirodnom ljepotom uvijek privlači pozornost i domaćih i stranih posjetitelja.

Na devetom je mjestu Park prirode Biokovo s predivnim pogledom na Jadran i otoke, impresivnim liticama i zanimljivim životinjskim svijetom.

Osmo je mjesto zauzela jedna od najfotografiranijih plaža u Hrvatskoj - Zlatni rat na Braču. Zanimljivo da je ta plaža samo godinu ranije bila na šestom mjestu najspominjanijih destinacija.

Sedmo su mjesto zauzele dubrovačke gradske zidine, koje svake godine obiđu tisuće turista, a koje su posebnu popularnost dobile nakon snimanja serije Igra prijestolja.

Na šestom mjestu našla se ponos i dika Splita, Dioklecijanova palača, koja svojom očuvanošću i dugom povijesti privlači turiste iz godine u godinu.

Slika nije dostupna Koliko često fotografirate? Istraživanje je pokazalo da ponekad trebate odložiti telefone i uživati u trenutku

Peto mjesto zauzeo je Nacionalni park Kornati koji svakom posjetitelju garantira spektakularne fotografije, pogotovo u večernjim satima.

Makarska se rivijera ove godine prvi put pojavila na listi i odmah zauzela visoko četvrto mjesto svojom kombinacijom svjetala i prirodne ljepote.

Zrće je već godinama u samom vrhu liste zbog svoje popularnosti među mladim posjetiteljima. Tako je i ove godine čvrsto zasjelo na treće mjesto ovog poretka.

Na drugom mjestu čvrsto stoji Nacionalni park Krka, koji sa svojim predivnim slapovima i jedinstvenom prirodom iz godine u godinu privlači sve više posjetitelja.

Slika nije dostupna Kako snimiti najbolju fotografiju koja priča 1000 riječi?

Najspominjanija lokacija iz Hrvatske na Instagramu je Nacionalni park Plitvička jezera. Suvišno je objašnjavati zašto. Reći ćemo samo da je taj lokalitet jednako popularan u svim godišnjim dobima.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti