Ovo je nezaustavljivi trend na tržištu pametnih telefona

U Honoru smatraju kako su pametni telefoni namijenjeni gamerima nezaustavljivi trend na tržištu, pogotovo među tzv. milenijalcima te će ovakvi uređaji biti u centru njihova istraživanja i razvoja.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 08.08.2018. / 12:02

Honor Play (Foto: Honor) (Foto: Honor)

Pametni telefoni najpopularnija su platforma za videoigre – svi ih imaju, na online trgovinama aplikacija dostupne su brojne (besplatne) igre, tako da za mnoge više nema potrebe za kupovnom posebnih dlanovnih konzola kada najpopularniju konzolu već imaju u džepu. Da su igre na mobilnim uređajima sve popularnije, prepoznale su i mobilne kompanije te je tijekom protekle godine predstavljeno nekoliko pametnih telefona sa snažnim hardverom koji su namijenjeni upravo ljubiteljima igara.

Asus je tako početkom lipnja predstavio ROG smartphone s nabrijanom verzijom Snapdragona 845 i 8 GB RAM-a, a prije te kompanije mobilne uređaje namijenjene gamerima predstavili su i Razer i Xiaomi. Prošlog mjeseca, ali samo za azijsko tržište, telefon za ljubitelje videoigara predstavio je i Honor, a ako je vjerovati predsjedniku odjela te kompanije za azijsko tržište, gamerski telefoni postali su nezaustavljiv trend na tržištu, pogotovo među tzv. milenijalcima te će upravo takvi uređaji biti u centru istraživanja i razvoja ove kompanije u budućnosti.

Honor Play (Foto: Honor) (Foto: Honor)

Honor Play tržište planira osvojiti kombinacijom pristupačne cijene od 300 dolara, odličnog hardvera te tehnologije GPU Turbo koju je razvio Huawei – riječ je softverskom poboljšanju zahvaljujući kojem se povećava učinkovitost grafičke obrade za 60 posto, uz 30 posto manju potrošnju energije.

Prema najavama iz kompanije, ovo je tek prvi u nizu gamerskih telefona za kojima u Honoru, dakle, očekuju veliku potražnju, a osim Honora, na telefonu za ljubitelje videoigara radi i Huawei.

Tržište mobilnih igara od 2007. godine konstantno bilježi dvoznamenkasti rast, a njegova vrijednost ove godine, prema procjenama kompanije Newzoo, iznosit će više od 70 milijardi dolara. Ove godine apsolutni je hit igra Fortnite, koja je dostupna na Appleovim uređajima, a uskoro će se moći igrati i na Androidima.

Izvor: ZDnet

 

 

 

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti