Ovo je telefon sa mogućih 320GB skladišnog prostora!

Kompanija Saygus pauzirala je pet godina u kreiranju smartphonea, a sada joj je cilj impresionirati sve one koji pogledaju specifikaciju novog telefona koji nosi oznaku V2.

Monika Nožić Monika Nožinić | 08.01.2015. / 07:28

Ovo je telefon sa mogućih 320GB skladišnog prostora!

Kompanija Saygus pauzirala je pet godina u kreiranju smartphonea, a sada se vratila s novim idejama koje je vrlo uspješno i realizirala. Specifikacija njihovog najnovijeg smartphonea jednostavnog naziva V2 zasigurno nikoga neće ostaviti ravnodušnim.

Ovaj pametni telefon posjeduje 5-inčni ekran rezolucije 1920 x 1080, uz 2.5GHz quad-core Snapdragon procesor sa 3GB radne memorije na raspolaganju. Telefon dolazi sa 4.4.4 KitKat operativnim sustavom i kamerom rezolucije čak 21 MP sa dual-led osvjetljenjem. Međutim, ono što je najzanimljivije kada je u pitanju ovaj telefon je njegova skladišna memorija.

V2 dolazi sa 64GB internog skladišta i čak dva MicroSDXC ulaza koja primaju kartice do 128GB, što teoretski znači da korisnik na raspolaganju može imati do 320GB skladišnog prostora sveukupno. Prednja kamera ima impresivnu rezoluciju od 13MP, a zvučnike potpisuje američka kompanija Harman Kardon. No to nije sve jer se ova kompanija potrudila i za biometrički skener otiska prsta, bežično punjenje Qi standarda, kao i vrlo lak root pristup za programere.

Foto: The Verge

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti