Ovo su 'alati za preljube': Koliko ih često koriste vaši partneri?

Društvene mreže utjecale su na povećanje nevjere te se pokazalo da oni koji (pre)često koriste Facebook i WhatsApp imaju veće šanse prevariti svoje partnere

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 19.11.2014. / 09:20

Ovo su 'alati za preljube': Koliko ih često koriste vaši partneri?

Nekoliko istraživanja provedenih posljednjih godina pokazalo je povezanost između korištenja društvenih mreža poput Facebooka i nevjere te prilikom brakorazvodnih parnica sve više parova kao dokaze nevjere koristi upravo informacije sa Zuckerbergove mreže. Tako su prošle godine u Journal of Cyberpsychology objavljeni rezultati istraživanja koji su pokazali da osobe koje intenzivno koriste društvene mreže (odnosno pregledavaju sadržaj na njima više od jednom po satu) imaju veće šanse prevariti svoje partnere, odnosno veliki dio partnera takvih korisnika bit će ljubomorni zbog vremena koje oni provode na Facebooku.

Informacije udruge odvjetnika specijaliziranih za rastave braka u Italiji pokazale su da se posljednje vrijeme, osim Facebooka, kao dokaz nevjere u brakorazvodnim parnicama sve češće navode i podaci s WhatsAppa, servisa za razmjenu poruka kojeg je nedavno kupio Mark Zuckerberg. Odvjetnik Gian Ettore Gassani rekao je za Independent da se WhatsApp kao dokaze nevjere i preljuba koristi u čak 40 posto brakorazvodnih parnica u Italiji. On kaže da su društvene mreže utjecale na povećanje  preljuba u Italiji – na početku je to bilo putem SMS poruka, zatim putem Facebooka, a sada preljubnici sve češće koriste WhatsApp za dopisivanje i slanje golišavih fotografija. 'Neki su koristili ove servise za održavanje veza s tri ili četiri osobe – to je poput dinamita', dodao je Gassani.

Inače, prije dvije godine istraživanje provedeno na stranici Divorce-Online UK pokazalo je da su se u trećini razvoda brakova kao dokaz koristili podaci s Facebooka. WhatsApp je nedavno 'otežao' situaciju preljubnicima jer je predstavljena opcija koja prikazuje da je poruka pročitana pa se na taj način nevjerni partneri više ne mogu opravdavati kako 'nisu vidjeli sporne poruke'. Gassani, koji ima puno iskustva s razvodima zbog Facebooka i WhatsAppa, dao je i jedan savjet svim preljubnicima te im je rekao neka stišaju svoje pametne telefone jer muževi i žene brzo postanu sumnjičavi ako telefon stalno zvoni. 

Foto: Thinkstock

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti