Pad cijena mobitela: Google korisnike namjerava osvojiti nižim cijenama smartphonea

Korisnicima koji razmišljaju o skorašnjoj kupovini pametnih telefona svidjet će se informacije o Googleovim planovima i predstavljanju cjenovno povoljnijih telefona.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 19.05.2020. / 08:55

Predstavljanje Pixela 3 (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Protekle godine na mobilnom tržištu obilježio je, među inim, i rast cijena top-modela. Danas flagship telefoni stoje i više od tisuću dolara, a čak se i cijene najjačih uređaja kompanija poput OnePlusa približavaju brojci od tisuću dolara. No i prije pandemije korisnici su pokazali palac dolje takvoj strategiji mobilnih kompanija te su flagshipove počeli zamjenjivati uređajima srednje kategorije koji imaju velike ekrane, odličan hardver i kvalitetne kamere po pristupačnijim cijenama.

Pixel 4 (Foto: AFP) - 2 Google će u rat s Appleom i Samsungom krenuti – nižim cijenama

Situaciju na ovom tržištu, čini se, mogao bi dodatno promijeniti Google, koji ima dva velika aduta za napad na mobilno tržište. Američka kompanija namjerava primijeniti taktiku koju su popularizirali kineski proizvođači mobilnih telefona - odličan hardver uz niske cijene. Poznato je da će Google uskoro predstaviti dva nova modela pametnih telefona te posljednjih dana internetom kruže glasine o cijenama novih telefona iz serije Pixel. Ako su te glasine istinite, to će biti odlične vijesti za sve korisnike koji razmišljaju o skorašnjoj kupovini novih telefona. Naime, na mreži je objavljena anketa koju je Google proveo među korisnicima u vezi s cijenom njihovih pametnih telefona, a koja bi se trebala odnositi na cijene njihovih nadolazećih telefona. 

Korisnike su upitali bi li kupili telefon s izdržljivim kućištem od plastike i 3,5-milimetarskim utorom za slušalice po cijeni od 349 dolara te bi li kupili premium Googleov telefon koji bi imao najbolju kameru, mogućnost bežičnog punjenja i vodootpornost po cijeni od 699 dolara. Jeftiniji model trebao bi biti Pixel 4a, čija bi cijena, dakle, trebala biti jeftinija i od nedavno predstavljenog iPhonea SE u odnosu na koji bi trebao imati veći ekran i izdržljiviju bateriju - spominje se 5,8-inčni OLED ekran, baterija kapaciteta 3080 mAh te čipset Snapdragon 730.

Pixel 4 (Foto: AFP) - 4 Google priprema jeftiniji model svog najboljeg smartphonea

Skuplji telefon trebao bi biti Pixel 5, od kojeg očekujemo najjači Qualcommov procesor (Snapdragon 865) te će po cijeni od 699 dolara najjači Pixel biti velika i jeftinija konkurencija postojećim najboljim Androidima poput Samsungova modela Galaxy S20, ali i telefonima iz serije iPhone 11. Predstavljanje ovih telefona, kada ćemo saznati i sve službene informacije iz Googlea očekujemo uskoro - na online konferenciji ili samo u objavi za javnost.

Izvor: Tom`s Guide
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti