Pametni kuhinjski asistent Foodin na Kickstarteru traži sredstva za rad

Ubrzani stil života ne ostavlja previše vremena za planiranje jela i kupovinu namirnica. Zato je tu Foodin, vaš osobni pametni kuhinjski asistent.

Martina Čizmić | 27.03.2019. / 15:32

Foodin aplikacija (Foto: Foodin)

Hrvatski startup i aplikacija Foodin zapravo je pametni kuhinjski asistent koji omogućuje planiranje jela i kupovinu namirnica. Korisnici kroz aplikaciju naručuju namirnice za jelo koje žele pripremiti, a Foodinovi partneri te namirnice isporuče na korisnikovu adresu. Osim što štedi vrijeme i novac, Foodin tako smanjuje i količinu bačene hrane, jer prati sve što se naručuje i sugerira naručivanje samo onoga čega nema.

FoodIn (Foto: A. Batur) Što skuhati za ručak? Zagrebački studenti riješili vječni problem

Kako pojašnjavaju autori aplikacije, sve namirnice će biti zapisane u virtualni hladnjak na aplikaciji te će tijekom kuhanja namirnice koje ste koristili biti oduzete i zbrojene u vaš nutritivni profil. Također će vas obavijestiti koja jela trebate kuhati jer su vam namirnice pred istekom roka, a kada potrošite namirnice namijenjene za naručene recepte, preporučiti će vam što možete skuhati sa ostacima. Foodin tako smanjuje količinu bačene hrane za barem 50 posto.

Korisnici mogu i iskoristiti svoje kulinarsko znanje i pisati recepte za Foodin te tako zaraditi koju kunu.

FoodIn (Foto: A. Batur) (Foto: A. Batur)

"U slučaju da želite pisati recepte, Foodin će za vas odvojiti 15% svih prihoda koje su generirali vaši recepti ili planovi, to bi značilo da možete zaraditi otprilike 1,2 dolara na pretplaćenog korisnika mjesečno", ističu iz Foodina, ali i dodaju kako svi, koji se uključe u trenutnu Kickstarter kampanju, mogu osigurati proviziju od čak 50%, odnosno 4 dolara.

Naime, Foodin Kickstarter kampanja započela je u srijedu 27. ožujka 2019., a cilj je prikupiti 14 000 eura, te će trajati do 27. travnja. Aplikaciju možete očekivati u Srpnju kada će Foodin otvoriti vrata u zemljama Europe i SAD-a. Ako uspiju prikupiti ciljani iznos, uložiti će dodatna sredstva u umjetnu inteligenciju i testiranje usluge na globalnom tržištu, a ako prikupe i više mogli bi se posvetiti osnivanju distribucijskog centra, smanjiti količinu plastičnog pakiranja te omogućiti bržu logistiku lokalnih namirnica.

FoodIn (Foto: A. Batur) (Foto: A. Batur)

Podsjetimo, Foodin se razvija posljednje dvije godine. Do sad su osvojili nagradu za najbolji dizajn, 3. mjesto na Smartupu i nagradu za Najbolji AI Startup u Hrvatskoj na CESA nagradama. Bili su dio CoreIncubatora i Design Terminala u Budimpešti.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti