Panika na Fejsu: Nestale objave milijuna korisnika na Facebooku

Zbog buga u sustavu Facebook je sakrio ili blokirao veliki broj objava s linkovima na vanjski sadržaj na ovoj društvenoj mreži

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 01.05.2015. / 08:59

Panika na Fejsu: Nestale objave milijuna korisnika na Facebooku

Jučer je među dijelom korisnika na Facebooku zavladala panika nakon što su njihove objave na ovoj društvenoj mreži nestale, a umjesto fotografija i linkova koje su objavili, pojavilo se upozorenje kako su tim objavama prekršena sigurnosna pravila ove kompanije. S Facebooka nisu nestale sve objave, već samo one koje su sadržavale linkove na internetske stranice, a s obzirom da su neke od linkova čija je objava zabranjena zbog kršenje pravila uključivali i linkove na nerede iz Baltimorea posljednjih dana, dio korisnika optužio je Facebook za cenzuru. No, ubrzo se pokazalo da nema govora o cenzuri, već o bugu koji je onemogućavao objavljivanje linkova na Facebooku. Ovaj je problem prijavljen na Facebookovom forumu za developere te su inženjeri kompanije odmah prionuli poslu i danas ujutro popravili bug.

Loše vijesti za korisnike Facebooka u Europi

Iz Facebooka su novinarima The Telegrapha objasnili da je problem nastao u sustavu koji blokira loše linkove na Facebooku te je taj sustav pogrešno označio brojne objavljene linkove malicioznim ili neprikladnim. Facebook linkove koji su označeni neprikladnim ili malicioznim automatski skriva ili blokira kako se ne bi prikazivali korisnicima, tj. kako oni ne bi na njih kliknuli i zarazili računala malicioznim programima ili kako im se ne bi prikazao neprikladan sadržaj. Facebook je ove godine već imao nekoliko problema – uključujući i jedan period kada ova društvena mreža nekoliko sati nije bila dostupna korisnicima, a problema s objavom linkova prije nekoliko godina imali su i korisnici u Hrvatskoj – tada objave nisu blokirane, već se zbog greške u sustavu uz objavljene linkove nisu objavljivale fotografije. 

Foto: Thinkstock

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti