Patent otkrio Motorolin uređaj budućnosti: Hibrid između telefona i tableta

Nije Samsung jedina kompanija koja priprema telefone sa savitljivim ekranima – patent je otkrio kako i u Motoroli imaju slične planove.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 17.05.2018. / 08:07

Motorola (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Iako smo posljednjih godina napokon dočekali neke novitete u dizajnu pametnih telefona, poput ekrana koji zauzimaju gotovo cijelu prednju površinu telefona, zakrivljenih rubova ekrana i slično, još od prvih modela pametnih telefona s ekranima osjetljivim na dodir nije bilo nikakve prave revolucije u dizajnu tih uređaja.

To bi se uskoro moglo promijeniti jer već sljedeće godine na tržištu možemo očekivati prvi Samsungov telefon sa savitljivim ekranom, a prema dosadašnjim glasinama, slične uređaje pripremaju i Apple i Huawei. Nove informacije koje su objavili na stranici t3 otkrivaju kako na sličnom uređaju radi i Motorola, čiji je cilj napraviti univerzalan mobilni uređaj koji bi se mogao koristiti kao klasični pametni telefon, ali i kao tablet.

Patent koji su prijavili odnosi se na uređaj s dva ekrana koji se može koristiti samo s jednim ekranom poput današnjih pametnih telefona, no umjesto da korisnici koji žele uređaj s većim ekranom kupe tablet, oni će moći jednostavno otklopiti taj telefon i dobiti dvostruko veću površinu ekrana, poput tableta. Patent otkriva i kako će uređaj imati dvije kamere – jedna će se koristiti za fotografiranje i snimanje videozapisa dok se koristi kao telefon, dok će se, kada se uređaj koristi kao tablet, moći koristiti obje kamere i njima snimati 3D fotografije.

Kako je riječ samo o patentu, nije poznato hoće li Motorola krenuti u njegov razvoj, no s obzirom na to koliko u posljednje vrijeme čitamo o telefonima sa savitljivim ekranima, čini se kako bi u budućnosti ovakvi uređaji mogli postati standard te u potpunosti zamijeniti tablete.

Izvor: T3
 

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti