Peter Thiel daje klincima 100,000 dolara da ostave školovanje

Investitor u Facebook i osnivač PayPala -- Peter Thiel smatra da je školovanje prenapuhano, te daje 100,000

Zimo Zimo Zimo | 28.05.2011. / 21:24

Peter Thiel daje klincima 100,000 dolara da ostave školovanje

Investitor u Facebook i osnivač PayPala -- Peter Thiel, smatra da je školovanje prenapuhano, te daje 100,000 dolara klincima da krenu za svojim snovima.

Možda se mnogi neće složiti s ovom konstatacijom Thiela, no legenda internetskog businessa uložit će u svakoga od 24 genijalaca kako bi započeli svoje poduzetničke pothvate.

Neki od tih klinaca popeli su se na Kilimanjaro, neki su krenuli na fakultet u trećem razredu, neki već posluju od svoje devete godine a neki imaju ekstremni broj bodova na SAT-u.

Thiel želi da se ovakvi genijalci maknu od fakulteta za koji smatra da je prenapuhani, precijenjen, te kako svijet treba bolji način prepoznavanja mladih talenata. Također Thiel smatra da će djeca bolje učiti kraj mentora i eksperta u inovaciji.

Fast Company, stranica koja je objavila ovu vijest, također smatra kako će ovi budući mladi poduzetnici promijeniti svijet tehnologije, a s tim se slažemo i mi. Želite li saznati pojedinosti o klincima koji će krenuti za svojim snovima pročitajte post na Fast Company stranici.

Zanima nas što vi mislite o ovom potezu Thiela?

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti