Pimax su naočale za virtualnu stvarnost u 4K rezoluciji

Naočale za virtualnu stvarnost postaju sve naprednije, a ovo je samo jedan od slučaja.

Saša Fišter sasa@zimo.co | 19.12.2016. / 16:35

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Virtualna stvarnost više nije nikakva novost u svijetu tehnologije i gadgeta. Oculus je postavio temelje VR-a kojeg druge kompanije malo po malo uvode na svoje platforme. Možda jedan od najpoznatijih brandova koji se aktivno bave VR-om je Samsung.

No i druge kompanije rade na svojim verzijama ovih naočala, a jedna od njih je Pimax koja je objavila svoj PC headset s nevjerojatno rezolucijom od 4K, dakle ovdje govorimo o UHD-u. Ovaj gadget u svakom pogledu je monstrum s rezolucijom od 3840 x 2160 piksela i nevjerojatnih 806 piksela po inču. Uređaj ima i naprednu tehnologiju koja sprječava ozlijede oka od plavih laserskih zraka, a ima i automatsko prilagođavanje svjetlosti. Uz to, tu je i 1000Hz dvostruki žiroskop, te velike optičke leće.

Osim unutrašnjosti, Pimax je odličan i iz vanjske strane, pa tako uređaj dolazi s jackom za slušalice koje se vrlo lagano može iskopčati ako želite koristiti neke druge slušalice.

Uređaj je kompatibilan s PC-om koji ima Windowse 7, 8 ili 10, Intel i5 ili bolje. No svaki dobar uređaj dolazi i s dobrom cijenom, pa tako Pimax košta prilično visokih 375 dolara, stoga ako si možete priuštiti ovako nešto, vjerojatno nećete požaliti jednom kad ove naočale stavite na glavu. U nastavku je i kratki video koji pokazuje mogućnosti ovog gadgeta.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti