PIN zaštita: Viber opcija za koju mnogi ne znaju

Sigurnost i zaštita korisnika Viberu su na prvom mjestu.

Monika Nožić Monika Nožinić | 17.08.2016. / 13:13

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Iako je jedna od najpopularnijih aplikacija za dopisivanje koju svakodnevno koristi preko stotine milijuna ljudi, neke od Viber opcija i dalje su poprilično nepoznate velikom broju ljudi.

Prilikom nadogradnje i poboljšanja, inženjeri su u jednoj od posljednjih verzija Vibera (v6.0) uveli mogućnost sakrivanja poruka.

Najnovija verzija Vibera sadrži pojačanu sigurnost za svaki glasovni ili video razgovor, poruku, video i fotografiju – u porukama unutar grupe ili komunikaciji jedan-na-jedan. Kao bitnu komponentu ove inovacije, Viber je uveo i "Skrivene razgovore" koji korisnicima omogućuju skrivanje izabranih razgovora s glavnog ekrana. Ovim je razgovorima moguće pristupiti isključivo korištenjem četveroznamenkastog PIN-a, što pruža dodatnu razinu privatnosti unutar razmjene privatnih poruka svakog korisnika.

"Ozbiljno smo posvećeni pitanju sigurnosti i privatnosti naših korisnika i iznimno nam je važno da se osjećaju sigurno i zaštićeno dok koriste Viber", izjavio je Michael Shmilov, Viberov glavni operativni direktor.

Ako sumnjate da vam netko povremeno bez vašeg znanja i dopuštenja uzima telefon, zaštitite se brzo i jednostavno pomoću PIN-a, a kako točno to učiniti, pogledajte u videozapisu.

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti