Platforma X planira zapošljavanje 100 moderatora sadržaja do kraja godine: "Tim je trenutačno u izgradnji"

Usred kritika platforma X zapošljava 100 moderatora u Austinu za borbu protiv zlostavljanja djece na internetu.

Branimir Vorša | 28.01.2024. / 08:28

Platforma X (bivši Twitter) (Foto: Afp)

U nastojanju povećanja borbe protiv sadržaja zlostavljanja djece na internetu, platforma X planira zaposliti 100 moderatora sadržaja za svoj nadolazeći ured u Austinu (Teksas) do kraja godine, prema jednom izvršnom direktoru te tvrtke.

Ta inicijativa dolazi uoči saslušanja u američkom Senatu 31. siječnja o seksualnom iskorištavanju djece na internetu, gdje će izvršna direktorica X-a Linda Yaccarino svjedočiti zajedno s izvršnim direktorima Mete, Snapa, TikToka i Discorda.

Tim je trenutačno u izgradnji, izjavio je Joe Benarroch, voditelj poslovnih operacija X-a te naglasio važnost pronalaženja pravih talenata za postizanje cilja zapošljavanja na kraju godine.

Otkako je Elon Musk preuzeo platformu 2022. godine, X se suočavao s kritikama zbog Muskovih kontroverznih postova i njegovih pokušaja da preinači politike moderiranja sadržaja.

U nedavnoj objavi na blogu X je otkrio da je prošle godine suspendirao 12,4 milijuna računa zbog kršenja pravila protiv seksualnog iskorištavanja djece, što je znatno povećanje u odnosu na 2,3 milijuna obustava u 2022. godini.

Telefonski poziv, ilustracija Halo, Musk! Sad vas netko može nazvati i preko platforme X

Platforma X (bivši Twitter) Od Muskova preuzimanja Twittera vrijednost kompanije pala je za više od 70 posto

Novi centar za povjerenje i sigurnost u Austinu nije usmjeren samo na borbu protiv zlouporabe dječjeg sadržaja već i za rješavanje raznih oblika štetnog sadržaja, navodi se u najavi X-a.

Izvor: Reuters

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti