Elon Musk najavio je da će njegova platforma X, prije poznata kao Twitter, uskoro uvesti glasovne i video pozive. Datum kad bi te nove značajke trebale biti dostupne, Musk nije objavio. Platforma će podržavati Apple i Android uređaje kao i računala, ali bez potrebe za telefonskim brojevima.

Osim navedenih značajki, platforma X je ažurirala svoja pravila o privatnosti, dopuštajući prikupljanje biometrijskih podataka i povijesti zaposlenja. Nova pravila stupaju na snagu 29. rujna i spominje potencijalno prikupljanje biometrijskih podataka bez navođenja podataka koji će se prikupljati.

Stručnjaci poput Stephena Wickera sa Sveučilišta Cornell izrazili su zabrinutost, uspoređujući postupke platforme X s praksama prikupljanja podataka drugih društvenih mreža. Naime, Facebook se prije dvije godine suočio s nagodbom od 650 milijuna dolara zbog navodne neovlaštene upotrebe biometrijskih podataka.

Za korisnike iz Europske unije, platforma X je uvela alat za prijavu za postove i oglase koji krše novousvojeni Zakon o digitalnim uslugama (DSA). Ovaj je alat ekskluzivan za korisnike iz EU-a.

U lipnju je bivši Twitter proveo dobrovoljni "test stresa" kako bi procijenio svoju spremnost da se pridržava DSA-a, fokusirajući se na zaštitu djece na internetu i borbu protiv dezinformacija pod različitim okolnostima.

Izvor: AP

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju