Platforma X zatvara vrata svojih ureda u San Franciscu: "Odluka koja je dugoročno ispravna za našu tvrtku"

Musk je još prošle godine tvrdio kako neće napustiti San Francisco te da će "uvijek biti tvoji prijatelji". Očito je nakon 18 godina "prijateljstvu" došao kraj.

Martina Čizmić | 06.08.2024. / 10:27

Twitter
Twitter - 2 (Foto: DNEVNIK.hr)

 Platforma X (nekad Twitter) zatvara vrata svojih ureda u San Franciscu. Iako je šef platforme, Elon Musk, nekoliko puta prijetio takvim potezom, čini se kako je odluka konačna.

Prema internoj poruci koju je zaposlenicima poslala izvršna direktorica Linda Yaccarino, "X će zatvoriti svoj ured u San Franciscu tijekom sljedećih nekoliko tjedana".

Ovo je važna odluka koja utječe na mnoge od vas, ali dugoročno je ispravna za našu tvrtku, napisala je Yaccarino.

Platforma X Musk je potiho odlučio iskoristiti platformu X za treniranje svog modela umjetne inteligencije

Zaposlenici će navodno biti premješteni na nove lokacije, uključujući i ured u San Joseu te ured xAI-a u Paolo Altu.

Iako je Musk već nekoliko puta najavljivao mogućnost da X ode iz San Francisca, čak i iz Kalifornije, to je do sad bila samo Muskova prijetnja. No, ovo je prva konkretna informacija da su u X-u krenuli u realizaciju takvih planova.

Podsjetimo, Musk je prije nekoliko tjedan objavio kako planira preseliti sjedište X-a i SpaceX-a u Texas. Prema toj objavi, X bi se preselio u Austin, što i nije tako teško za vjerovati jer se tamo već neko vrijeme nalazi "tim za povjerenje i sigurnost za X".

I dok bi neki mogli pomisliti da je odluka o preseljenju donesena na temelju poslovnih podataka, jer Teksas je povoljniji za poslovanje od Kalifornije, ako pitate Muska, "kap koja je prelila čašu" novi je kalifornijski zakon o "zaštiti privatnosti transrodne djece" za koji je Musk izjavio da "napada i obitelji i tvrtke".

Elon Musk Musku prekipjelo zbog novog kalifornijskog zakona, seli platformu X i SpaceX u Teksas: "Ovo je kap koja je prelila čašu"

Zanimljivo, Musk je još prošle godine tvrdio kako neće napustiti San Francisco te da će "uvijek biti tvoji prijatelji". Očito je nakon 18 godina "prijateljstvu" došao kraj.

Izvor: NY Times

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti