Platforma za online obrazovanje edX dodala šest novih sveučilišta i postala međunarodna

Zadnjih mjeseci broj opcija znatno je porastao, a danas je edX, nastao u svibnju prošle godine udruženim snagama Harvarda i MIT-a, najavio šest novih sveučilišta na svojoj platformi za online obrazovanje.

Zimo Zimo Matija Zlatarek | 21.02.2013. / 12:38

Platforma za online obrazovanje edX dodala šest novih sveučilišta i postala međunarodna

Iako su na području online obrazovanja imena Coursere i Udacityja najpoznatija, navedene platforme nisu jedini izbor za učenje. Zadnjih mjeseci broj opcija znatno je porastao, a danas je edX, nastao u svibnju prošle godine udruženim snagama Harvarda i MIT-a, najavio šest novih sveučilišta na svojoj platformi za online obrazovanje. edX je potpomognut s 60 milijuna dolara investicije, a neprofitno partnerstvo kolegije s oba sveučilišta učinilo je dostupnima besplatno za javnost, a iskustvo učenja dizajnirano je posebno za interaktivno učenje na webu.

>> edX

Do danas, edX je privukao više od 675.000 studenata, piše TechCrunch. Predsjednik edX-a Anant Agarwal kaže da je platforma na putu do edukacije milijuna studenata u prvoj godini - što je prvi korak u ambicioznom cilju edukacije milijarde ljudi tijekom sljedećeg desetljeća. Krajnji cilj je izgraditi open source obrazovnu platformu i mrežu najboljih svjetskih sveučilišta kako bi se unaprijedilo obrazovanje - i online i na kampusu.

edX je danas objavio da se službeno širi van Sjeverne Amerike - u Europu i Aziju, da udvostručuje broj sveučilišta na platformi, te da će dodati pregršt novih kolegija svom popisu. Međunarodna ekspanzija dodaje šest novih institucija organizaciji poznatoj kao 'X University Consortium', uključujući Australian National University, Delft University of Technology u Nizozemskoj, Ecole Polytechnique Federale de Lausanne u Švicarskoj, McGill University i University of Toronto u Kanadi i Rice University u SAD-u.

Šest novih članova edX pridružit će se Harvardu i MIT-u, kao i nekolicini drugih institucija koje su pristupile edX-u od prošlog ljeta, uključujući Berkeley University u Kaliforniji, University of Texas, Wellesley College i Georgetown University.

Nova sveučilišta počet će nuditi svoje kolegije na edX-u u jesen 2013. godine.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti