Počela prodaja iPhonea 6: Pogledajte kako se jedan od prvih kupaca osramotio!

Dani čekanja i spavanja ispred trgovina, veliki redovi i naguravanja obilježili su početak prodaje iPhonea 6 i iPhonea 6 Plus u Australiji

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 19.09.2014. / 08:29

Počela prodaja iPhonea 6: Pogledajte kako se jedan od prvih kupaca osramotio!

Još i prije nego je Tim Cook prošlog utorka najavio dva nova modela iPhonea, ispred nekih Appleovih trgovina pojavili su se prvi ljubitelji ove kompanije i zauzeli mjesta kako bi bili među prvim kupcima novih telefona. Kako se bližio početak prodaje, broj ljudi u redovima bio je sve veći te je, kada je Appleova trgovina u Sydneyu danas ujutro otvorila svoja vrata, u redu dugom čak pet ulica stajalo više od 1,400 ljudi.

Prodaja novog iPhonea danas počinje u osam zemalja, a zbog vremenske razlike, Appleovih fanovi iz Australije, Hong Konga i Japana već su kupili ove gadgete. Službeni prvi vlasnici novih iPhonea su tehnološki bloger David Rahimi i njegova djevojka Jasmine Juan – na Mashableu kažu kako su oni doletjeli iz San Francisca kako bi pokupili svoje naručene telefone te su prestigli četiri Australca koji su u redu ispred trgovine čekali čak deset dana. Ispred Appleove trgovine u Perthu, novinarka je na izlazu dočekala mladića Jacka koji je cijelu noć proveo u redu te je bio prvi kupac iPhonea 6 u tom gradu – on se u prijenosu uživo htio pohvaliti sa svojom kupovinom te je imao problema s vađenjem telefona iz kutije, a kada je napokon uspio otvoriti kutiju, novi iPhone 6 pao mu je na pod.

Iako se propisno osramotio, njegov je iPhone 'preživio' pad te se telefon nije oštetio. Početak prodaje novog iPhonea ispred nekih trgovina u Australiji bio je prilično kaotičan te je, pored velikih gužva, ispred jedne trgovine došlo i do naguravanja nestrpljivih Appleovih fanova te je čak morala intervenirati i policija. Očekuje se da će novi modeli iPhonea oboriti sve prodajne rekorde – u samo jedan dan prednaručeno je čak četiri milijuna komada, a Apple je od proizvođača komponenata navodno naručio između 70 i 80 milijuna komada ovih telefona.

Predstavljajući nove modele telefona, Cook je najavio da će se do kraja godine oni moći kupiti u čak 115 zemalja, a mi se nadamo da će među tim zemljama u kojima će se uskoro pojaviti dva nova iPhonea biti i Hrvatska.  

Foto: AFP

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti