Pogledajte demo video novih Windowsa 8

Na D9 konferenciji Steven Sinofsky i Julie Larson-Green predstavili su i demonstrirali nove verziju Windowsa 8 za tablet uređaje.

Zimo Zimo Zimo | 02.06.2011. / 08:35

Pogledajte demo video novih Windowsa 8

Na D9 konferenciji Steven Sinofsky i Julie Larson-Green predstavili su i demonstrirali novu verziju Windowsa 8 za tablet uređaje.

Windowsi 8, izgledaju vrlo slično Windowsima za WP 7 mobilne uređaje i moramo priznati radi odlično, barem ono što je prikazano.

Razne mogućnosti korištenja videa, pregledavanje web stranica, te upravljanje datotekama radi prilično glatko, kao što se vidi iz videa.

Na Windowsima će se nalaziti dvije vrste aplikacija, one koje se nalaze na tradicionalnim stolnim računalima i ostalim - mobilnim aplikacijama baziranim na HMTL5 standardu i Javascriptu.

Na uređaju se nalazi novi Internet Explorer 10 koji koristi Silverlight Microsoft tehnologiju, te trgovinu aplikacijama integriranu u touchscreen sučelje, uz nezaobilazni, no ovaj puta novi Office 365.

Microsoft kaže da će se njihov novi OS koristiti na laptopima, tabletima i stolnim računalima, dok je cijena i dostupnost za sada nepoznata. Također 'Windows 8' je za sada samo šifrirano ime, a Sinofsky ističe kako će pravo ime objaviti u dogledno vrijeme.

Pogledajte video demonstraciju novih Windowsa na D9 konferenciji.

Via AllThingsDigital

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti