Pogledajte Hyundaijev nebeski spektakl s kojim je oboren Guinnessov rekord

Teško da je Hyundai mogao odabrati bolji način najave dolaska svog brenda luksuznih automobila Genesis na kinesko tržište.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 05.04.2021. / 08:21

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Hyundai je krajem prošlog mjeseca na kineskom tržištu lansirao svoj brend luksuznih vozila Genesis, a tom je prilikom južnokorejska kompanija napravila pravi spektakl na nebu i usput postavila jedan novi Guinnessov rekord. Iako Genesis nije toliko poznat u Hrvatskoj, u Aziji je riječ o poznatom brendu koji konkurira kompanijama poput Mercedesa, BMW-a, Audija, Lexusa i sličnim top-modelima. Na kineskom tržištu najavljena su dva modela - G80 i GV 80 SUV koja bi se uskoro trebala pojaviti u prodaji, a najavljeno je i otvaranje luksuznog prodajnog salona u Šangaju.

Slika nije dostupna Spektakularne snimke: Dronom prišao toliko blizu vulkanu da je vrućina otopila letjelicu

Upravo je u tom gradu, odnosno iznad tog grada održan event kojim je službeno najavljen dolazak na kinesko tržište, a u kojem su glavnu ulogu odigrali - dronovi. Kako možemo vidjeti na videozapisu objavljenom na YouTubeu, formiranjem različitih formacija dronova na nebu je zasjalo ime brenda i logotip Genesisa pa čak i 3D prikazi dva modela koja će se pojaviti u prodaji. U ovom slučaju, video govori više od tisuću riječi pa svakako pogledajte priloženi videozapis i nebeski spektakl u kojem je korišteno skoro 3300 dronova čime je Hyundai oborio Guinnessov rekord po broju simultano korištenih bespilotnih letjelica.

  Slika nije dostupna Čuli ste za kišni ples? U UAE planiraju koristiti "kišne dronove" za umjetno izazivanje kiše

Dosadašnji rekord držala je kompanija Shenzhen Damoda Intelligent Control Technology koja je tijekom nebeske demonstracije u rujnu prošle godine koristila nešto više od 3 tisuće dronova. Također, jedan od prijašnjih rekorda držao je i Intel koji je s dronovima formirao olimpijske krugove za Olimpijske igre 2018. godine.

Izvor: The Verge

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti