Policija ima važnu poruku za sve korisnike telefona i drugih uređaja s kojih pristupaju internetu

Zabilježena je nova prijevara zbog koje je 34-godišnja hrvatska državljanka ostala bez 11 tisuća eura.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 30.06.2023. / 15:25

Prevara (Foto: Getty Images)

U posljednje vrijeme sve je veći broj računalnih prijevara, prijevara putem oglasnika, društvenih mreža i slično. Iz policije su danas upozorili na još jednu prijevaru zbog koje je 34-godišnja hrvatska državljanka ostala bez 11 tisuća eura.

Ona je na svom mobilnom uređaju koristila aplikaciju za igre na sreću koja je bila povezana s njenim bankovnim računom, no taj joj je telefon na kojem je provodila transakcije, kako stoji u izvješću iz Policijske uprave primorsko-goranske, otuđen. Kako je saznala kada je nedavno provjeravala svoj bankovni račun, osim telefona, ostala je i bez veće svote novaca na svom računu. Naime, netko je bez njena znanja s računa podigao čak 11 tisuća eura.

Prevara Prevaranti ponovno u akciji: Iz CERT-a upozoravaju korisnike na ucjenjivačke mailove

Prevara Facebookom se ponovno širi poznata prijevara zbog koje možete izgubiti pristup svojem profilu

Detalji trenutačno nisu poznati tako da je teško zaključiti je li oštećena koristila telefon i aplikacije na kojima nije koristila nikakvu zaštitu poput lozinke ili biometrije ili su se prevaranti uspjeli dokopati njene lozinke, odnosno probiti zaštitu. Povodom ove situacije iz spomenute policijske uprave poručili su građanima: Kako ne bi postali žrtvom kaznenog djela računalne ili druge internetske prijevare, ovim putem pozivamo građane na maksimalni oprez i veću tehnološku zaštitu svih uređaja kojima posluju ili provode druge aktivnosti na internetu.
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti