Poljski developer izradio je video igru koristeći se nogama

Max Strzelecki je 21 godišnji programer iz Poljske. On je sasvojim prijateljima pokrenuo Kickstarter kapanju za svoju prvu video igrunazivom Warlocks.

Dino Musliu Dino Musliu | 19.09.2014. / 10:01

Poljski developer izradio je video igru koristeći se nogama

Max Strzelecki je 21 godišnji programer iz Poljske. On je sa svojim prijateljima pokrenuo Kickstarter kapanju za svoju prvu video igru pod nazivom Warlocks, retro 2D slide-scrolling igru koja se razvija za PC, Mac, Linux i Wii U. Njihova kampanja traje još 14 dana, a trenutno su na malo manje od trećine puta do cilja od 25,000$.

Jedina stvar koja stvarno odvaja Strzeleckog od drugih ljudi je činjenica da on nema ruke. „To stvarno nije veliki problem za mene“ kaže Strzelecki. „Ja sam u potpunosti prilagodljiv tome. Stvarno ne osjećam moj invaliditet na dnevnoj bazi“.

U svim drugim slučajevima, Strzelecki kaže, on je kao i svi drugi. Da bi radio svoj posao koristi običnu tipkovnicu i običan miš, samo što s njima ne upravlja rukama već nožnim prstima. Također kaže da može koristiti gamepad sasvim normalno.

Strzelecki kaže da je i prilično sposoban Dota 2 igrač. „ Ja sam iznad prosjeka“, ističe skromno. Pokazivajući tako rad na svom računalu tijekom Kickstarter kapanje, Strzelecki vjeruje da kampanja nije privukla pozornost zbog njegovog invaliditeta već je siguran da je to zbog kvalitete igre.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti